NEVEROVATNO

ŠOK! NOVAK ZBOG DEPORTACIJE GUBI PRVO MESTO? Ovo su sve opcije - Đoković će biti TREĆI posle Australijan opena?

Autor Nebojša Marković

Ako mu ne dozvole ostanak u zemlji, lako bi mogao da ostane bez trona na ATP listi.

Izvor: Profimedia

Nastavlja se drama oko Novaka Đokovića i njegovog pitanja moguće deportacije iz Australije. Najboljem teniseru sveta je bila ukinuta viza, zbog čega je rešio da se žali na sudu, a ni Rafa Nadal nije propustio priliku da prozove Srbina.

U međuvremenu je odlučeno da Đoković neće još biti deportovan, a ukoliko bude - lako bi mogao da ostane bez prvog mesta na ATP listi!

Australijanci su saopštili zbog čega je Đokoviću bila ukinuta viza, a i premijer Australije se uključio u "političku igru" saopštivši da niko nije iznad pravila. Ipak, konačna odluka o Đokovićevoj mogućoj deportaciji će se čekati do ponedeljka. Do tada, Novakovi navijači strepe da bi ta odluka mogla da ga posle dve godine svrgne sa čela svetskog tenisa!

Novak Đoković bi u dva scenarija mogao da ostane bez 1. mesta na rang listi ukoliko ne bude nastupio na Australijan openu!

Đoković ove sedmice ima 11.540 bodova na ATP listi, tačno 2.900 bodova više od Danila Medvedeva i 3.700 bodova više od Aleksandera Zvereva. Ali sve to moglo bi da se istopi očas posla!

Novakovo nepojavljivanje na ATP kupu znači da će narednog ponedeljka izgubiti 665 bodova, a ako mu se ne dozvoli nastup na Australijan openu, automatski će izgubiti još 2.000 poena po završetku prvog grend slema sezone.

U tom slučaju, Novak bi 31. januara na svom kontu imao samo 8.875 bodova, zbog čega bi i Medvedev i Zverev mogli da ga prestignu!

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Izvor: Printscreen/live-tennis.eu

Medvedev može da stigne do maksimalno 9.550 bodova, ukoliko odbrani sve poene na ATP kupu, a potom osvoji Australijan open, turnir gde je prošle godine stigao do finala. Stoga, on u Melburnu brani 1.200 bodova, a titulom bi osvojio još 800.

Takođe, i Zverev ima svoju računicu. On bi mogao da stigne do čak 9.770 bodova ako osvoji Australijan open i osvoji maksimalan broj bodova na ATP kupu. Zato bi Nemac mogao i u drugim scenarijima da prestigne Novaka - čak i finalom u Melburnu, ukoliko na ATP kupu osvoji maksimalan broj bodom. Ali u tom slučaju, Medvedev ne bi smeo da bude taj koji bi osvojio Australijan open.

Štaviše, ako obojica osvoje maksimalan broj bodova na ATP kupu i obojica stignu do finala u Melburnu - Đoković će posle tog turnira biti tek treći igrač sveta!