NEVEROVATNO

SRAMNO! ĐOKOVIĆU PRETI VIŠEGODIŠNJA KAZNA? Šokantna najava - Novak dugo neće smeti da kroči u Australiju!?

Autor Nebojša Marković

Australijanci pišu da ni taj scenario nije isključen.

Izvor: Profimedia

Nema kraja drami oko Novaka Đokovića! Najbolji teniser sveta ostao je bez vize po sletanju u Australiju, a poznati su i razlozi zbog čega, pošto australijski mediji pišu da je njegova nevakcinisanost glavni razlog.

U međuvremenu, pojavile su se i informacije da bi Australija mogla da zabrani Novaku Đokoviću ulaz u tu državu na tri godine!

Neverovatne vesti konstanto stižu sa najmanjeg kontinenta. Đoković je rešio da se žali sudu protiv deportacije, a za sada je doneta odluka da će Novak ostati u toj zemlji najverovatnije bar do ponedeljka.

Rafa Nadal je poručio Đokoviću da je mogao da igra u Australiji bez problema da je to hteo, dok Srbin svoje vreme provodi u hotelu u kojem su smešteni i brojni azilanti.

No, australijski "The Age", koji sve vreme detaljno prati dešavanja u Melburnu, sada donosi neverovatne informacije o mogućoj kazni za najboljeg tenisera sveta, ali navode i da granična policija te zemlje sada istražuje i druge tenisere.

"Australijska granična policija istražuje najmanje jednog nevakcinisanog tenisera i jednog zvaničnika koji su već bili pušteni u državu, nakon što je svetski broj jedan Novak Đoković bio poslat u imigracioni pritvor", počinje se i potom navodi dalje:

"Federalne vlasti takođe nisu isključile mogućnost zabrane Đokoviću da uđe u zemlju na tri godine, pošto je otac Srbina izjavio da je njegov sin u "australijskom zarobljeništvu" i da je postao "simbol i vođa slobodnog sveta"", piše "The Age".

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Takođe, oglasila se i Mari Kruk, profesorka Univerziteta u Sidneju. Ona je specijalizovana za javno pravo i njena izjava za "NCA Newswire" glasi da je Đokovićev slučaj "prevara sa opasnošću" i da će teško uspeti da pobedi na sudu.

"Zakon je u velikoj meri na strani vlasti u Australiji. Ako se prijavite za pogrešnu vizu, mala je verovatnoća da će vam dopustiti novu. A ako je ona odbijena, posledice su velike ne samo za Australiju nego i za bilo koju zemlju u koju bude ušao, jer će ga svuda pitati da li je bio deportovan. Postoji mogućnost da mu bude uvedena zabrana na tri godine", rekla je ona.

Sada se čeka odluka suda o njegovoj mogućoj deportaciji, koja je zakazana za ponedeljak u 10 ujutro, odnosno ponoć između nedelje i ponedeljka po srednjeevropskom vremenu.

Australijan open počinje 17. januara, a Novak Đoković je trostruki uzastopni branilac trofeja. Ukoliko bude deportovan, Đoković bi lako mogao da izgubi prvo mesto na ATP listi.

Ovo je hotel u kojem se nalazi Đoković: