Tenis

NE MOŽEŠ DA SE VUCARAŠ PO SVETU I MISLIŠ DA SI IZNAD ZAKONA! SKANDALOZNE reči zamenika premijera Australije o Novaku

Autor Mladen Šolak

"On misli da se šali sa nama?!"

Izvor: Profimedia

Dok Novak Đoković u Australiji čeka odluku suda o tome da li će biti deportovan iz zemlje ili će ostati, oglasio se i zamenik premijera te zemlje, Barnabi Džons.

On je poslao veoma oštru poruku najboljem teniseru sveta i rekorderu Australijan opena, koga tamošnje vlasti od sinoć drže u pritvoru za imigrante. A, sve to nakon što vlasti nisu usvojile odluku o njegovom izuzeću od kovid-pravila, dok su progledale kroz prste desetinama drugih tenisera.

"Ako nije popunio formulare kako treba, onda misli da može da se šali sa suverenim kapacitetom druge zemlje", rekao je Džojs gostujući na Bi-Bi-Siju. "100 odsto je neko napravio grešku, a ako nije rekao istinu, onda je osoba koja je napravila grešku gospodin Đoković", takođe je izjavio zamenik premijera.

"Ne možete da se vucarate po svetu, misleći da ste iznad pravila drugih država samo zato što ste bogati", dodao je Džojs.

Novak Đoković je dan pre polaska u Australiju potvrdio da je dobio izuzeće i da mu je garantovan ulazak i boravak u zemlji, zbog čega je uostalom i krenuo. Međutim, za razliku od drugih igrača koji su dobili to izuzeće, Novak je izložen ispitivanju, zatvaranju...

Za to vreme, u Beogradu je održan skup podrške Noletu, sa kojeg je njegov otac Srđan Đoković poručio da će i narednih dana dolazi ti na isto mesto, sve dok Novak ne bude na slobodi.