Poruka olimpijskog šampiona

NJIH SU PUSTILI, A NOVAKA SU ZATVORILI: Oglasio se veliki Đokovićev rival - NE ZNAMO njihova imena!

Autor Mladen Šolak

"O Novaku neću reći ružnu reč u životu"

Izvor: Profimedia

Veliki Novakov rival i prijatelj, nemački teniser Aleksandar Zverev, oglasio se o košmarnoj situaciji kroz koju prolazi najbolji igrač sveta.

Nakon što je Novak zadržan u smeštaju za emigrante, gde bi mogao da sedi sve do ponedeljka, olimpijski šampion komentarisao je Đokovićev probem obrativši se javnosti u Sidneju.

Nakon meča na ATP kupu protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima, Zverev je rekao da bi pomoglo da se Novak vakcinisao, ali da svako donosi svoje odluke. "Ne znam čitavu situaciju", ogradio se on, pokušavši da što manje komentariše to što je Đokoviću oduzeta viza za ulazak u Australiju.

Ipak, jedno je primetio...

"Novak je nekako dobio vizu, pa sigurno postoji razlog zbog kojeg nije mogao da se vakciniše. A, postoje i petorica drugih igrača koji su dobili posebnu dozvolu (izuzeće), ali ne znamo njihova imena".

Izvor: Printscreen/Eurosport

Za razliku od njih, samo je Novak zadržan na aerodromu i uz zabranu ulaska sproveden u pritvor u zemlji u kojoj je osvojio čak devet trofeja Australijan opena.

Zverev pokušava da razume obe strane, ali jedno ističe.

"Bilo bi dobro za tenis da je on tamo, ali pravila su pravila... I nikad neću reći lošu reč o Novaku u životu", zaključio je Nemac, uz poruku da nije dovoljno upoznat sa čitavom situacijom da bi donosio dalji sud.

Za vreme drame u Australiji, u Beogradu je održan prvi skup podrške najboljem teniseru sveta.