OPA!

ISPLIVAO DOKUMENT KOJI MOŽE DA SPASI ĐOKOVIĆA! Ovo je ključni dokaz - otkriveno šta su tražili od Novaka!

Autor Nemanja Stanojčić

Pojavio se novi dokument koji bi mogao da ima veliki uticaj na sudu u Melburnu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković se žalio na odluku o ukidanju vize u ponedeljak će saznati da li može da igra na Australijan openu.

Za to vreme se u javnosti pojavio dokument koji može da spasi srpskog tenisera. Tačnije, pojavilo se objašnjenje o svim zahtevima koje je teniski savez Australije imao za nevakcinisane tenisere. Sve to im je prosleđeno mejlom.

U njemu stoje ključni podaci koji će poslužtii Novaku da na sudu pokaže da je postojao dopis iz Australije o koracima koje igrači treba da naprave da bi dobili dozvolu. Sve to je srpski igrač ispoštovao, uostalom ne bi dobio medicinsko izuzeće i vizu da nije to uradio.

"Dokument pokazuje da su igračima dostavljene sve informacije i proces od dva koraka koji je neophodan da bi igrali na turniru, iako nisu vakcinisani. U njemu se nalazi i klauzula po kojoj teniseri moraju da dokažu da su preležali koronu u prethodnih šest meseci, što je bio osnov za Novakovo izuzeće", piše u tekstu australijskog "Heralda".

Međutim, ono što bi mogao da bude najveći problem u celoj situaciji jeste što krivicu svaljuje na teniski savez Australije.

"Taj mejl je poslat 7. decembra 2021. i to pošto su ih australijske vlasti već oavestile da to što je neko preležao koronu nije uslov za dozvolu. Tajming u svemu tome je kritičan, jer pokazuje da je za ceo fijasko kriv australijski teniski savez, a to potvrđuje reči Jasinte Alan", piše u tekstu.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da se traže dva medicinska izuzeća, prvo za ulazak u Australiju, drugo za učešće na turniru. Oba dokumenta koja je Novak imao, jer je jasno da ne bi bez njih seo u avion i uputio se na drugi kontinent. Iz Saveza su se oglasili saopštenjem i tvrde da nije njihova krivica.

"Bili smo konsistentni u našoj komunikaciji sa igračima i savetovali smo im da se vakcinišu i tako zaštite druge i lakše uđu u Australiju. Igrače smo obavestili da mogu da dobiju medicinsko izuzeće sa sajta koji nam je dao direktno ministar zdravlja Greg Hant. Svrha tog dokumenta bila je da objasni učesnicima turnira šta treba da urade da bi ispoštovali pravilnik.

Imaće i sud i Đokovićevi advokati pune ruke posla na ročištu koje sledi, a jedan poznati advokat se već oglasio po tom pitanju...