Na istoj strani!

ĐOKOVIĆ MU JE NUDIO POMOĆ, A GODINAMA NISU PRIJATELJI: Posvađali ih mediji, sad ga Kirjos brani od političara!

Autor Dušan Ninković

Australijski teniser jedna je od retkih poznatih ličnosti iz te zemlje koja se otvoreno protivi političkoj odluci o Novaku Đokoviću.

Izvor: Profimedia

Sve je jača podrška Novaku Đokoviću. Počelo je od Tenisa Sandgrena, priključili su se neki aktuelni i bivši teniseri, a Nik Kirjos se čak dva puta oglasio. Australijanac ponovo ima izjavu kojom je otvoreno stao na stranu Novaka Đokovića, čijem se nastupu u Melburnu nada.

On je tek jedan u nizu profesionalnih tenisera koji su protiv odluke da Novak bude deportovan. Primera radi, takav stav ima legendarni Džimi Konors, ali i neki momci koji će učestvovati na turniru ove godine

Odluku o Novakovom nastupu saznaćemo u noći između nedelje i ponedeljka, ali Nik Kirjos nema dilemu kako ona treba da izgleda.

"On je nama pomogao. Tokom požara nam je pružio podršku. Brzo zaboravljamo, ili mediji brzo zaboravljaju. On nije morao da nam pomogne tada. Većina sportista ne bi, oni su sebični. Ja to ne zaboravljam... Zbog toga želim da ponovo kažem da moramo da budemo bolji

Takođe, temperamentni Kirjos koji se godinama raspravljao sa Đokovićem otkrio je da mu je novak svojvremeno nudio pomoć u profesionalnoj karijeri! Istakao je da nisu u kontaktu, najviše zahvaljujući medijima, ali da se seća šta je Novak uradio za njega.

"Ne znam da li razgovaramo... Šalu na stranu. Novak i ja smo bili prijatelji, trenirali smo zajedno. A onda su nas mediji razdvojili. Neke stvari su bile 'prenaduvane' i situacija je 30 puta gora nego što je to zaista bila. Sećam se da je Novak bio jedan od retkih igrača koji mi je prišao i rekao mi da mu se slobodno obratim ako mi je nešto potrebno, da želi da mi pomogne", dodao je Australijanac.

Njegove reči potvrđuju ono što se već dugo zna o Novaku Đokoviću, da uživa poverenje mlađih tenisera i da mu često prilaze kako bi ga pitali za savet. U tu grupu spadaju i igrači poput Danila Medvedeva i Saše Zvereva, koji su mu najveći konkurenti u poslednje vreme.

"Ne bih voleo da igram protiv Novaka na Australijan openu. Mislim da će biti ljut i da će želeti svima da pokaže koliko je opasan. Ne želim sada da igramo", zaključio je Nik.