Ima istine...

LEGENDARNI HRVAT PODIGAO GLAS I STAO UZ NOVAKA - "OVO ODGOVARA NADALU": Trenirao Đokovića, sad misli da je sve POLITIKA!

Autor Dušan Ninković

Hrvatski teniski stručnjak Nikola Pilić govorio je o situaciji u kojoj je Đoković.

Izvor: MN Press

Najbolji teniser sveta prolazi kroz pravu dramu u Australiji, gde je trenutno u pritvoru i čeka odlazak na sud. SItuacija u hotelu malo se popravila, a pred sudijom će pokušati da se izbori za izlazak iz smeštaja za imigrante i nastup na Australijan openu.

Ukoliko se to ne dogodi, Novak Đoković će biti deportovan iz Melburna. Mišljenje o celokupnoj situaciji dao je i legendarni hrvatski stručnjak Nikola Pilić, koji je govorio za Kurir.

Teniski trener pod čijim je patronatom Đoković pravio teniske korake u akademiji u Nemačkoj kivan je na Australijance koji su napravili celu ovu čudnu situaciju.

"Ako je direktor Australijan opet dao dozvolu, ako su lekari iz države Viktorija dali dozvolu, ne vidim u čemu je problem. Preko 20 tenisera je dobilo izuzeće, ne vidim zašto Novak nije mogao da uđe. Da je i njima zabranjen ulaz, drugu bih priču pričao sada", rekao je proslavljeni hrvatski stručnjak.

Na udaru Nikole Pilića našao se Skot Morison, koji je u jednom danu promenio mišljenje o srpskom teniseru.

"Drže ga tamo kao kriminalca, tužno mi je da to vidim i čujem. Smestili su ga u neki migrantski hotel. Reč je o čoveku koji je najviše puta osvajao taj grend slem, a oni se tako ophode prema njemu. Premijer Morison doneo je takvu odluku samo zbog političkih poena, jer su izbori u Australiji za tri-četiri meseca", pojasnio je Pilić.

Ipak, veruje da će sud drugačije odlučiti.

"Nadam se da je sud nezavisan, ako je tako doneće ispravnu odluku mimo premijera. Nadam se da ćemo gledati Novaka na Australijan openu", rekao je čovek koji je sarađivao sa Đokovićem na početku njegove karijere.

Zna Nikola Pilić kome bi koristilo da Novak Đoković ne učestvuje na turniru.

"Njemu ovo odgovara jer su veliki rivali, a u igri je 21. grend slem. Odlučuje se ko će biti najbolji, pa Nadalu ide naruku to što Đoković možda neće učestvovati", rekao je Hrvat.

Konačnu odluku o Novaku i njegovom učešću na Australijan openu saznaćemo u noći između nedelje i ponedeljka.