ZANIMLJIVO

OVO SU 4 OPCIJE ZA NOVAKA PRED IZLAZAK NA SUD! Poznati advokat veruje - Đoković će igrati Australijan open, EVO I ZAŠTO!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković u ponedeljak izlazi pred sud, a pojavile su se nove informacij tim povodom.

Izvor: Profimedia

Ceo svet će sa velikom pažnjom pratiti izlazak Novaka Đokovića pred sud u Melburnu u ponedeljak.

Ročište povodom žalbe na odluku australijskih vlasti da mu ukinu vizu održaće se u 10 časova po lokalnom vremenu, što je oko ponoći u noći između nedelje i ponedeljka po srednjeevropskom. Nije poznato koliko dugo bi sve to moglo da traje.

Australijski mediji su se bavili onim što sledi, pa su tako otkrili da ishod može da se završi na jedan od četiri načina. Odnosno, da postoje četiri opcije za Novaka kada se sve završi.

Ovo su te opcije:

*Prva je da Novak dobije slučaj i da ostane i igra na Australijan openu

*Druga je da izgubi slučaj i napusti Australiju

*Treća je da sudija odluči da dodatno razmotri slučaj i da Novaku da specijalnu dozvolu za učešće na Australijan openu dok se slučaj ne reši

*Četvrta opcija je da sudija odluči da dodatno razmotri slučaj, ali da Novaku ne da specijalnu dozvolu da igra na Australijan openu i da Đoković zbog toga napusti Australiju.

Ovo je hotel u kom je Novak smešten:

Poznati advokat Džastin Kvil se ponovo oglasio po tom pitanju. Potvrdio je da veruje da će srpski as igrati na prvom grend slemu sezone.

"Smatram da postoje dobre šanse da će Novak igrati na Australijan openu. Ne kažem da će dobiti slučaj, već da će njegovi advokati i sud smatrati da za odluku treba više vremena i da će mu dozvoliti da ostane u Australiji i da igra. Advokati mogu da produže to na nekoliko nedelja, pa čak i meseci", objašnjava Kvil.

Prema njegovim rečima upravo bi predstojeći turnir mogao da ima veliki uticaj na sud.

"Činjenica da Novaku ne dozvoljavaju da obavlja svoj posao i da učestvuje na turniru bi mogla da bude jača od onoga što Ministarstvo unutrašnjih poslova Australije tvrdi. Zbog toga smatram da će sud da kaže 'Odobrićemo ti dozvolu, dok se sve ovo ne reši u narednom periodu'."

Na direktno pitanje da li Novakovi advokati imaju šta da traže pred sudom posle podnete žalbe Kvil je dao interesantan odgovor.

"Ovaj slučaj je na kraju krajeva sveden na odluku koju su napravili carinici i MUP, a to je da deportuju Đokovića. Ta odluka je bila pogrešna. Sada će to da se pretvori u dokaz i glavno pitanje će biti da li je postojalo dovoljno dokaza za medicinsko izuzeće. Ne znam tačno kako će da se reši slučaj, ali ponavljam da je sa pravne strane odluka o deportaciji bila pogrešna", jasan je Džastin Kvil.

Karen Endrjuz i Novak Đoković
Izvor: YouTube/ABC News (Australia)/MN Press

Ministarka unutrašnjih poslova Karen Endrjuz je takođe još jednom iznela svoj stav i otkrila je da Novakov problem nije bila viza.

"Jednostavno je, nije ispunio uslove za ulazak u zemlju, viza nije biila problem. Svaka osoba koja želi da uđe u Australiju mora da ponese dokaz o vakcinaciji ili lekarsko uverenje zbog čega ne mogu da se vakcinišu. To su jedina dva naina", zaključila je ona.