U PRAVU JE

NOVAKOV NAJBOLJI PRIJATELJ SE OGLASIO I POSTAVIO VAŽNO PITANJE: Da li ste primetili ko ĆUTI zbog Đokovića?

Autor Milutin Vujičić

Đokovićev saradnik iz PTPA organizacije se oglasio i stao na njegovu stranu.

Izvor: MN Press

Srpski teniser Novak Đoković prvo je maltretiran na aerodromu u Melburnu, a posle toga je prebačen u imigracioni centar sve dok u noći između nedelje i ponedeljka ne izađe pred sud i sazna svoju sudbinu.

Ili će igrati na Australijan openu - ili će biti deportovan pošto nisu utvrđeni osnovi za dobijanje dozvole da kao nevakcinisana osoba uđe u zemlju. Do tada stiže podrška sa svih strana sveta: njegova porodica protestuje u Beogradu, navijači ga bodre ispred "hotel" pesmom, dok je glas za njega digao čak i Nik Kirjos. Ipak, jedna organizacija za sada - gle čuda - ćuti, a malo ko je to do sada primetio...

Novakov prijatelj Vasek Pospišil, sa kojim je osnovao PTPA organizaciju, koja kontrira ATP, oglasio se prvi put od kada je Novak ušao u Australiju i postavio interesantno pitanje.

"Bez obzira na to kako gledate Novakovu situaciju u Australiji, kao i drugih igrača, da li primećujete kako ATP ćuti? Čak ni najobičnije saopštenje posle četiri dana. Već su pokazali kako ne brinu za tenisere, a sada pokazuju da im nedostaju i liderske veštine kada se nose sa pravim problemima", napisao je Pospišil na Tviteru.

I zaista je u pravu Kanađanin. ATP je takođe ćutao na mnoge druge teniske nepravde, dok se "prave mrtvi" i u slučaju Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta.

Umesto da ga zaštite i pomognu mu u teškom trenutku, odlučili su se da budu neutralni... I to je stav.