KAKO!?

NADAL PRE 20 DANA DOBIO KORONU, SAD JE OSVOJIO TURNIR: Rafa napada Australijan open i "navija" protiv Đokovića!

Autor Milutin Vujičić

Nadal nije imao strašnu konkurenciju, ali ako uzmemo u obzir da je do skoro bio bolestan...

Izvor: Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal (34) objavio je 20. decembra da je pozitivan na korona virus, ali se ekspresno oporavio pošto je već devet dana kasnije bio u Australiji i spremao se za pohod na 21. grend slem trofej.

Bez obzira što je propustio najveći deo prethodne sezone zbog operacije, Nadal je odmah pokazao da je u dobroj formi. Osvojio je turnir u Melburnu pobedivši Maksima Kresija iz SAD u dva seta (2:0), što mu je čak 89. pehar u profesionalnoj karijeri, doduše jedan i od manje važnijih.

U pitanju je turnir koji je organizovan kao priprema za tenisere koji će igrati na Australijan openu, a tokom kog je Nadal imao i slabih trenutaka, međutim ako pomislimo da je pre samo 20 dana imao kovid - to je ogroman uspeh.

Prethodno se Nadal nije proslavio na egzibiciji u Abu Dabiju, gde ga je pobedio Šapovalov nakon čega se i zarazio, dok je španski teniser bez izgubljenog seta došao do pehara u Melburnu. Pobeđivao je redom Berankisa, Rusuvuorija i Kresija, Grikspor mu je predao meč, pa je bez većih problema osvojio pehar.

Sada se nada i trofeju na Australijan openu, što bi mu bio prvi od 2009. godine u Melburnu, a istovremeno "navija" i protiv Novaka Đokovića koji još nije dobio dozvolu da učestvuje na turniru.