Podrška!

POSETIO SRBE ISPRED HOTELA, PONOVO JE STAO UZ NOVAKA: Nekadašnji "broj jedan" je na Đokovićevoj strani!

Autor Dušan Ninković

Nekada najbolji teniser sveta u dubl konkurenciji smatra da Novak treba da igra u Melburnu.

Izvor: Twitter/PaulFMcNamee

Novak Đoković će večeras u ponoć izaći na sud kako bi se žalio na odluku australijskih vlasti da ga deportuju iz zemlje pre nego što počne Australijan open. Tu odluku, kako se sada čini, ne želi da prihvati sve veći broj Australijanaca.

Srpski iseljenici u ovoj zemlji danima prave spektakl ispred hotela u kojem je Novak smešten, priključili su im se i ostali Balkanci, a jedan od najglasnijih u borbi za Đokovićevo pravo je Nik Kirjos. Takođe, Pol Meknejmi je na strani srpskog tenisera i već je posetio navijače.

Legendarni "dublaš" koji je svojevrmeneo bio prvi na svetskoj rang listi, a uz to ima i četiri grend slem titule u muškom dublu, jednu u miksu i osvojen Dejvis kup sa Australijom, stao je uz Novaka i njegovo pravo da igra u Melburnu.

Po rečima Meknejmija koji je veoma aktivan na Tviteru, Novak je poštovao pravila i zbog toga bi trebalo da brani titulu na prvom grend slemu sezone. Ukoliko to ne bude slučaj, reputacija Australije kao sportske zemlje biće uništena!

"Novak Đoković, možda i najistaknutiji sportista na planeti, došao je ovde da brani titulu. Dozvoljeno mu je da doleti od strane Teniske asocijacije, Vlade savezne države Viktorija i premijera Australije. Poštovao je naša pravila. Ako ga deportujemo, reputacija velike sportske nacije koju imamo možda nikada neće biti ista", napisao je Meknejmi.