STRAŠNO!

POTRESNO! MIGRANT IZ HOTELA MOLI ĐOKOVIĆA ZA POMOĆ: "Cimer" na ivici suza - Ovo je centar za MUČENJE, pomozi nam!

Autor Milutin Vujičić

Nije samo Đoković u kandžama australijskih vlasti, a sada oni mole Novaka da im pomogne.

Izvor: MN Press/Twitter/Craig Foster/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković već četiri dana se nalazi u "hotelu" u Melburnu, bolje rečeno imigracionom centru, a u noći između nedelje i ponedeljka po srpskom vremenu saznaće svoju sudbinu.

Ili će biti deportovan - ili će dobiti dozvolu da igra na Australijan openu, iako postoje nove pretnje australijskih vlasti koje su sukob sa Đokovićem skoro prebacile na lični nivo. Ono što takođe treba navesti je da Đoković nije jedini zatvorenik, ali je najpoznatiji "zatvorenik" u imigracionom centru.

Upravo je njegov dolazak u "hotel" doveo u središte pažnje i migrante koji su već godinama zatvoreni, a jedan od njih se oglasio i dramatičnom porukom na društvenim mrežama.

U pitanju je Mohamed Džoj iz Bangladeša koji je jecavim glasom molio za pomoć.

"Žao nam je zbog Novaka, ali pitamo se zašto je bilo potrebno da se on pojavi da bi se pričalo o nama? I mi smo ljudska bića kao i Novak. Novače, možeš li da pričaš u naše ime kada te oslobode? Hoćeš li im reći da smo u nemilosti u imigracionom centru već godinama. Ne možemo više da dišemo. Zašto nas držište ovde godinama, a nije u pitanju nikakav zločin? Ovo je centar za mučenje. Želim da poručim australijskoj vladi da je ovo bilo dovoljno. Ko će nam vratiti deset godina života? Želimo samo pravdu i podršku ljudi, svi smo mentalno i fizički bolesni zbog ovog mučenja. Oslobodite nas!", zavapio je jedan od tridesetak "stanovnika" ozloglašenog hotela.

Pogledajte snimak!


Pogledajte i uslove u hotelu u kome se nalazi Novak Đoković, ali i mnogi drugi kojima je poništena viza.