POČELO!

NOVAK NEMA NI DORUČAK, MI NISMO ANTIVAKSERI! Porodica opet protestuje - Ovo je KLJUČNI MOMENAT za opstanak ljudi

Autor Milutin Vujičić

Porodica najboljeg tenisera Novaka Đokovića obratila se u Beogradu.

Izvor: Mondo/U. Arsić

Novak Đoković će u noći između nedelje i ponedeljka konačno saznati presudu - da li će dobiti dozvolu da igra na Australijan openu ili će morati da bude deportovan zbog neispravnih dokumenata za ulazak u zemlju.

Tim povodom danas je u Beogradu ponovo održan protest ispred Skupštine Srbije na kome su govorili Novakovi najbliži. Četvrti dan zaredom okupljenim navijačima, koji su skandirali "Nole, Nole" i nosili poruke podrške, obratili su se otac Srđan, brat Đorđe i majka Dijana.

"Neka ceo svet čuje istinu! Nadamo se da je sud nezavisan i da će Novak da izađe kao pobednik i slobodan čovek. Hvala svima širom sveta. Danas su se u Melburnu skupili ljudi, pokazali su veliku ljubav prema njemu, želimo da mu pošaljemo zahvalnost i ljubav, verujemo u njega i naš moral. Niko nije jači od svih nas! Neka ga uskoro vidimo na teniskom terenu...", poručio je mlađi brat Đorđe Đoković.

Potom je majka Dijana saopštila neverovtnu stvar - Đoković čak nema ni osnovne uslove za život

"Novak ima samo ručak i večeru, nema doručak. To nisu ljudski i humani uslovi. To mi je Novak lično rekao. Tamo nisu uslovi ni za zatvor!", rekla je Dijana Đoković.

Potom se obratio i Srđan Đoković koji je "potkačio" političare iz Australije.

"Najboljem dečku na svetu ovo rade! Devet puta je osvojio taj njihov Australijan open. Nikakvo poštovanje nemaju prema njemu. To se dešava jer smo mi samo mali deo sveta, ali ponosni smo. Ne mogu nas slomiti. Novak je personifikacija slobode, svega ljudskog što jedan čovek sadrzi u sebi. Sram ih bilo! Ne narod, već političare. Političari kažu da ako sud odluči da igra, oni opet mogu da ga uhapse i navode da je to po njihovom zakonu Komonvelta kom pripada i Australija. Da li smo mi životinje? Šta smo mi? Pa mi smo ljudi. Te borbe između federalne i pokrajinske vlade i teniskog saveza, ma to nas ne zanima", rekao je Srđan.

Nastavio je otac najboljeg tenisera sveta u istom tonu.

"Koje god vere i nacije da ste, vi ste deo slobodarskog sveta, ne može neko da kaže napadajte Novaka i njegovu porodicu. Koji je to način, zašto? Ovo je ključni momenat za opstanak ljudi. Prenesite svima, kažnjavali su u istoriji i velike šampione zato što nisu hteli da budu imperijalističkog sveta, kao što je bio recimo Muhamed Ali. On je deo slobodarskog sveta i Novak je takođe. Nemojte da ćutite, pričajte, nikoga ne napadajte, samo pričajte da hoćete slobodu za svoja pokolenja jer ćutanjem i ne davanjem podrške - to je najgora stvar!".

Srđan Đoković je rekao i da se nada da je ovo bio i poslednji skup pred puštanje na slobodu Novaka Đokovića, ali je rekao da šta god se dogodi - teniser će se vratiti u Srbiju i tada će biti viđeno koliko su svi uz njega.

"Nismo ni vakseri, ni aktivakseri, ni političari, ni ovi ni oni, nego deo slobodarskog sveta, nego Srbi. Mi smo Novakova braća i sestre, a on je naše utvrđenje", zaključio je Srđan Đoković i zatražio da svi budu složni i na taj način pomognu Novaku.