Izjava!

"STREPIMO ZA NOVAKA ZBOG POLITIKE" - OGLASIO SE SVEŠTENIK IZ MELBURNA: Srbi se obradovali, pa zabrinuli zbog odluke suda

Autor Dušan Ninković

Još nije poznato da li će novak Đoković igrati Australijan open.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je pet dana proveo u hotelu za imigrante pre nego što je na sudu u Melburnu njegov advokatski tim pobedio australijske vlasti. Moguće je da čak ni to ne bude dovoljno već da najbolji teniser sveta ponovo bude uhapšen i da se još jednom razmatra ukidanje vize za njega.

Zbog tog scenarija trenutno strepe svi navijači najboljeg tenisera sveta, pa i srpski iseljenici u Australiji, otkrio je za jutarnji program RTS sveštenik kojem prethonih dana nije dozvoljeno da poseti Novaka.

Podsećamo, protojerej-stavrofor Milorad Lončar već je govorio o političkom progonu Novaka Đokovića, a sada je objasnio kakva je atmosfera u delu srpske dijaspore sa kojom je imao kontakt nakon odluke suda u Melburnu.

"Vest je primljena sa oduševljenjem i moglo bi se reći čuđenjem. Neki su iznenađeni zbog ovakve presude jer su očekivali odluku suda kakvu bi političari želeli. Mene je obradovalo što je Novak pobedio na sudu, ali me je obradovalo i što funkcioniše pravosudni sistem u zemlji koju sam prihvatio kao svoju", rekao je protojerej-stavrofor.

Da je sve ovo politika, sveštenik Milorad Lončar potvrdio je i nekoliko dana kasnije...

"Nešto se dešava u politici, oni žele da slede liberalne krugove, ali Australija je bila pravna država. Ja se radujem da je sudija, gospodin Keli, pomogao i ohrabrio nas odlukom u ovakvoj situaciji", zaključio je sveštenik.

Navijači koji su prethodnih dana bili ispred hotela u kojem je Đoković bio smešten zadovoljni su ovakvom odlukom.

"Najvažnije je da je Novak dobio na sudu. Cela srpska zajednica raduje se ovoj odluci, ali mi malo strepimo od toga što politika može opet da preuzme kormilo. I dalje može ministar za imigraciju da insistira na zatvaranju Novaka. Državni advokat je to najavio na kraju i malo naljutio sudiju Kelija, videlo se to. Ako ministar bude rešio da učini nešto tako, moraće da upozna sud sa detaljima.

Tokom suđenja smo saznali da Novak nije vakcinisan, a i to je prokomentarisao sveštenik SPC.

"Političari su koristili ovu situaciju da propagiraju vakcinu. Novak je bio žrtva toga. Oni su protumačili da je on protivnik vakcine, pa zaključili da planetarno poznatu ličnost treba naterati da se vakciniše i sluša ih ili odustane od turnira", rekao je Lončar.

Za kraj, imao je poruku Novaku, čoveku kojeg nije mogao da poseti za najveći hrišćanski praznik.

"Novaku mogu da poručim da mi je žao što nismo zajedno proveli Božić. Imam da mu kažem 'Sve mogu u Gospodu koji mi snagu daje' što je rekao i apostol Pavle", dodao je na kraju sveštenik iz Melburna.