Veruju mu!

ONI VERUJU U NOVAKA ĐOKOVIĆA - SRBIN IM JE NADA POSLE 9 GODINA: Pobedio je za sebe, a njima bi mogao da promeni život!

Autor Dušan Ninković

Najbolj isvetski teniser mogao bi da prepriča kakva je situacija u hotelu u koji je prinudno smešten.

Izvor: Profimedia

Najbolji teniser sveta pobedio je na sudu, ostaje u Australiji i boriće se za titulu na prvom grend slemu sezone. U Melburnu će igrati za rekordnu 21. grend slem titulu i deseti pehar na ovom turniru, a mogao bi da ostvari još jednu veliku pobedu.

Novak je pet dana proveo u smeštaju za imigrante, hotelu sa odvratnom hranom i veoma nehigijenskim uslovima, a u tim sobama neki ljudi žive već devet godina. Oni se nadaju da bi Novak Đoković mogao da podigne glas.

Nekoliko puta je Srđan Đoković istakao da je njegov sin simbol slobodarskog sveta, a upravo bi ova situacija mogla da posvedoči u prilog tome. Ukoliko Novak, nakon što je proživeo maltretiranje u Melburnu, ispriča o lošim uslovima u kojima žive imigranti - postaće njihov heroj.

Tome se nada Mehdi Ali, Iranac koji devet godina živi u sobi iznad one u kojoj je bio Novak.

"Optimista sam da će Novak Đoković govoriti i o nama", rekao je Mehdi Ali, momak koji već godinama živi u hotelu u kojem je bio smešten i najbolji teniser sveta.

Iranac je sa 15 godina stigao u Australiju, ali do 24. godine nije uspeo da reši svoj status u ovoj zemlji. Poslednjih nekoliko dana često je davao intervjue zbog Đokovića, a sada bi voleo da i Novak priča o njemu i ostalim stanovnicima hotela.