ON JE JASAN

NOVAKA NEĆE DEPORTOVATI, OSTAĆE U AUSTRALIJI: Advokat objasnio sve detalje - postoji VAŽAN razlog zašto to misli!

Autor Nebojša Marković

Australijski advokat je govorio o slučaju Đokovića i njegove vize.

Izvor: Profimedia

Nastavlja se sa čekanjem o slučaju Novaka Đokovića i njegove situacije u Australiji. Još uvek se nije oglasio ministar za imigraciju Aleks Houk, čovek koji odlučuje da li će najbolji teniser sveta moći da učestvuje na Australijan openu ili će biti deportovan.

U utorak ujutro po australijskom vremenu, mediji izveštavaju, Houk i dalje razmatra opcije, kako je rečeno od strane portparola, a jedan advokat veruje da će on dozvoliti da Đoković ostane u Australiji.

ATP se konačno oglasio posle pet dana ćutanja o ovom slučaju, a advokat Džastin Kuil iz kompanije "Tomson Gir advokati" ističe da je mala verovatnoća da će Houk poništiti Đokovićevu vizu.

"Moje mišljenje je da oni to neće učiniti, neće pokušati da ga izbace", rekao je Kuil, a prenosi australijski "3AW".

"Razlog zbog kojeg mislim da to neće učiniti je zato što će znati da postoji velika šansa ako danas pokušaju da donesu tu odluku da ćemo danas popodne ili sutra ujutro završiti na sudu pred istim sudijom koji je očigledno veoma neimpresioniran ponašanjem Komonvelta u postupku. Taj sudija će doneti ono što se zove interlokutorna zabrana, privremena zabrana koja će dozvoliti Đokoviću da igra", jasan je Džastin Kuil.

To bi značilo da Novak uprkos čitavom procesu mogao da se dovoljno dugo zadrži u Australiji i nastupi na prvom grend slemu u sezoni.

Ipak, zvanična odluka se i dalje čeka, a celu situaciju oko Novaka Đokovića uživo na MONDU. Inače, evo šta su poznate ličnosti komentarisale na objavu Đokovića da planira da učestvuje na Australijan openu: