NIJE NI TO LAKO

CEO SVET PRIČA O NOVAKU, ALI FEDERER OSTAJE BEZ REKORDA: Ovaj podatak je pred Australijan open mnogima promakao!

Autor Nebojša Marković

I to od neočekivanog igrača.

Izvor: Profimedia/reddit/exoticsignature/Printscreen

Čitav svet je već skoro nedelju dana okupiran situacijom oko Novaka Đokovića i njegovog dolaska u Australiju, a za to vreme, ispod radara je prošla informacija da će Rodžer Federer na Australijan openu ostati bez bar jednog rekorda!

Potencijalno i više, ukoliko neko od njegovih najvećih rivala osvoji 21. grend slem, ali Andreas Sepi će u Melburnu prestići niz koji je Švajcarac svojevremeno imao.

Italijanski teniser će na Australijan openu igrati svoj 66. uzastopni grend slem turnir, čime će prestići Federerovih 65.

Tako će se 37-godišnji Sepi naći u glavnom žrebu prvog grend slema sezone, pošto nejgov niz na slemovima traje 16 i po godina, još od 2005.

Ipak, iako će moći da se pohvali da je u nečemu bolji od Federera, Sepi nije apsolutni rekorder. Ispred njega je Fernando Verdasko, koji je do Rolan Garosa 2020. imao 67 uzastopnih nastupa, ali i još jedan Španac.

Izvor: MN Press

Felisijano Lopez teško da će ikada biti dostignut, pošto će on u Melburnu postaviti svoj rekord na 78 uzastopnih slemova, niz koji traje još od 2002. godine!

Naravno, ukoliko Đokoviću bude bude dopušteno da učestvuje na Australijan openu i potom ga osvoji, ili to učini Rafael Nadal, Federer će u potpunosti ostati i bez jednog od najvažnijih rekorda - onog po broju grend slem trofeja. Za sada su svi članovi "velike trojke" na po 20 titula...