Nove informacije

NOVAKA VRAĆAJU U HOTEL ZA MIGRANTE?! Mediji tvrde - dobiće samo JEDNU ŠANSU da to izbegne, zna se i kako će odgovoriti!

Autor Mladen Šolak

Agonija bi mogla da traje i do sledeće nedelje!

Dok odmiče četvrtak u Australiji, Novak Đoković i dalje nije dobio odluku o tome da li će biti deportovan iz zemlje, odnosno da li će mu ponovo biti poništena viza, koju je odbranio na sudu.

Istovremeno kada se o Đokoviću oglasio premijer Viktorije, mediji u Australiji objavili su da je izvesno da će nadležni ministar Aleks Houk doneti odluku da poništi Novakovu vizu.

"To će mu ozbiljno ugroziti šansu da se takmiči na Australijan openu", objašnjeno je.

Iako su i prethodnih sati objavljivane ovakve najave, novinarka Kasandra Morgan ide i korak dalje i predviđa šta će se dogoditi kada Novaku bude uskraćena viza.

"Ako Houk bude odlučio da deportuje srpsku tenisku zvezdu, njegovi advokati će verovatno podneti žalbu na tu odluku. Pod uslovom da Federalni sud ne bude mogao da zaseda sutra (u petak), to znači da bi ovaj slučaj mogao da se protegne i na sledeću nedelju, kada će Australijan open biti u toku".

Prema njenim rečima, moguće je i da Novak bude vraćen u hotel za migrante, a australijske vlasti daće mu samo jednu šansu da tako ne bude - da sam ode.

"Nejasno je da li će Novak biti nateran da odmah ode nazad u imigrantski pritvor, pod uslovom da ostane bez vize. Tu odluku doneće ako ne obeća da će se ukrcati na sledeći avion za povratak kući", navedeno je, uz zaključak: "U svakom slučaju, ova priča je daleko od gotove".

Mučna Novakova saga traje već nedelju dana i deluje da se njen kraj ne nazire tako brzo, bez obzira na to što će žreb za Australijan open biti održan u petak rano ujutru po vremenu u Srbiji.