Sad se zna!

SKANDALOZAN ŽREB U AUSTRALIJI - POMERALI GA ZBOG NOVAKA: Čekali premijera, pa izvukli rivale najboljem na svetu!

Autor Dušan Ninković

Zna se protiv koga će igrati Novak Đoković. ako mu dozvole...

Izvor: Profimedia

Nakon što je stigla najava da bi o Novakovoj vizi moglo da se odlučuje dok žreb traje, a zatim je žreb pomeren za skoro dva sata - oglasio se premijer Australije. I on je pričao o Novaku Đokoviću, ali zvanična odluka ministra za imigrantska pitanja još nije doneta, iako smo je čekali satima.

Za to vreme, najbolji teniser sveta našao se u žrebu za Australijan open!

Đoković je postavljen za prvog nosioca, a prvi rival u Australiji biće mu Miomir Kecmanović. Kao jedan od tenisera koji nisu nosioci talentovani srpski teniser odmah je poslat na najboljeg igrača planete, pa se može zaključiti da je danas imao najmanje sreće.

Malo pre žreba, Novak je bio na treningu:

Duel druge runde takođe ne bi trebalo da bude pretežak za Novaka, pošto su potencijalni rivali Tom Pol i kvalifikant čije se ime još ne zna.

Novaku bi rival u trećoj rundi mogao da bude Amerikanac Sem Kveri ili Italijan Lorenco Sonego, dok će 16. nosilac Kristijan Garin ili 17. nosilac Gael Monfils verovatno biti rival u četvrtom kolu. Nakon toga će izazov biti Mateo Beretini, koji u poslednjih godinu dana igra sjajan tenis. Italijan je postavljen za sedmog nosioca, što znači da se Novak neće u ranoj fazi turnira sresti sa Rafaelom Nadalom.

Potencijalni duel Đokovića i Nadala moguć je tek u polufinalu, pošto je španski teniser zapao u do žreba gde je Saša Zverev.

Naravno, postoji mogućnost da vlasti Australije ipak ukinu Đokoviću pravo da igra na Australijan openu. Ukoliko ministar za imigrantska pitanja donese spornu odluku, Srbin ponovo odlazi u pritvor odnosno hotel za imigrante, a sudski proces mogao bi da se oduži i spreči ga da učestvuje.