Tenis

EVO ZAŠTO HOĆE DA DEPORTUJU NOVAKA! Advokat objasnio NAJVAŽNIJI razlog - otkro zašto NISU U PRAVU!

Autor Mladen Šolak

"Za takav zaključak ne postoji racionalni osnov"

Izvor: Profimedia

Advokat Novaka Đokovića, Nikolas Vud, izneo je odbranu na suđenju povodom nove odluke australijskih vlasti o poništavanju vizenajboljem igraču sveta.

Vud je rekao da su razlozi ministra Aleksa Houksa da poništi vizu Đokoviću u suštoj suprotnosti sa onima koje je koristila granična policija. Suština njegovog izlaganja je u tome da bi odluka o Novakovom ostajanju u Australiji mogla da "uzbudi antivakserski osećaj".

"Delegat (na aerodromu) rekao je da bi gospodin Đoković mogao da zarazi druge ljude, jer je nevakcinisan. Trenutni niz razloga je drastično drugačiji. Sve što je korišteno protiv Novaka, ministar sada pripisuje u njegovu korist - da je radio u skladu sa zakonom, da predstavlja samo zanemarljiv rizik za druge, da gospodin Đoković ima medicinski razlog da ne bude vakcinisan i da je gospodin Đoković na dobrom glasu", rekao je advokat Vud.

Prema rečima Đokovićevog branioca, ministar Houk je pred sebe stavio dva izbora - da Đoković ostane u Melburnu što bi (po njegovom tumačenju) dovelo do navedenog "uzbuđenja" među onima koji se protive vakcini, ili da ukloni čoveka sa dobrim statusom, koji ima medicinske kontraindikacije.

Vud je ukazao da ne postoji racionalna osnova za tvrdnju da bi Đokovićev ostanak povećao broj onih koji se protive vakcini.

Pratite uživo prenos suđenja u Melburnu.