VAŽAN DETALJ

ZAHTEV NOVAKOVIH ADVOKATA - OVO BI MOGLO DA BUDE PRESUDNO: Ako sudija prihvati, ministru će biti VEZANE RUKE!

Autor Nebojša Marković

Preliminarno ročište je trajalo vrlo kratko, ali jedan detalj u čitavoj priči je od velike važnosti.

Izvor: Profimedia/YouTube/ABC News (Australia)/Printscreen

Završeno je preliminarno ročište za slučaj "Novak Đoković protiv ministra za imigraciju", nakon što je ministar Aleks Houk u petak ukinuo vizu najboljem teniseru sveta. Đoković je u subotu ujutro po lokalnom vremenu vodio imigracioni intervju, da bi potom otišao u prostorije svojih advokata.

Na ročištu se važna bitka vodila oko toga da li će slučaj pred Federalnim sudom voditi sudija pojedinac ili čitavo veće, a ukoliko se desi ovo drugo - to bi moglo da bude veoma važno za Đokovića!

Dakle, Đokovićevi advokati su na kratkom preliminarnom ročištu zahtevali od sudije O'Kalahana da donese odluku da će slučaj pred Federalnim sudom voditi trojica sudija.

Ovo je zapravo vrlo važno. Ukoliko sudija donese odluku da sudijsko veće vodi slučaj, onda ministar Aleks Houk neće moći da se žali na odluku koju donese sud, prenosi "The Age".

To bi moglo da bude od velike važnosti za Đokovićev tim, a naravno, druga strana se usprotivila zahtevu Novakovih advokata. Sudija O'Kalahan je istakao da će kasnije tokom dana objaviti odluku o tome koliko sudija će voditi slučaj.

On je zakazao saslušanja za subotu od 23.30 po srpskom, odnosno nedelju u 9.30 po australijskom vremenu.