OBJASNIO!

HRVAT BRANI NOVAKA ISPRED SUDA - 15 GODINA MU TO NE ZABORAVLJA: Došao u dresu reprezentacije, pa ućutkao Australijance!

Autor Nebojša Marković

On je jednostavno objasnio Australijancima zašto podržava Đokovića u ovom slučaju.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković i dalje čeka odluku suda o njegovom boravku u Australiji. Suđenje je završeno u noći između subote i nedelje, a troje sudija će najverovatnije dugo vagati da li će Srbin ostati u toj zemlji ili će biti deportovan.

Za to vreme, objavljen je raspored Australijan opena sa Đokovićem u njemu, a ispred suda u kojem se donosi odluka, Novaka brani jedan hrvatski navijač. On je tamošnjim medijima otkrio zbog čega to čini - prisećajući se Novakovih komentara o Srbima i Hrvatima iz 2007. godine.

Ilija Kostić je Hrvat koji živi u Australiji, a u dresu fudbalske reprezentacije Hrvatske je došao da podrži Đokovića.

On je istakao da je postao Novakov navijač kada su ga u Montrealu 2007. po osvajanju masters turnira organizatori oslovili kao Hrvata. Đoković je tada šmekerski ispravio grešku i Kostić mu to nije zaboravio.

"Tada sam shvatio da imamo isti osećaj – nije važno da li si Hrvat ili Srbin, važno je samo biti dobar čovek“, rekao je Kostić ispred Federalnog suda za australijski "The Age". Evo kako je to izgledalo davne 2007. godine u Montrealu:

Novak Đoković - Nisam Hrvat
Izvor: YouTube/SouthUndertaker

On je potom dodatno rekao šta misli o celom slučaju.

"Nadam se da će pobediti danas. Ako izgubi, to će me sigurno rastužiti. Sa njim će turnir sigurno biti bolji. Iako su mu pripreme bile otežane, i dalje mislim da je mentalno jak. Može da prevaziđe sve što mu se desilo i osvoji Australijan open."

Hrvatski navijač kaže da se Novak koristi kao žrtveno jagnje za političku dobit između vlade Viktorije i savezne vlade.

"To nema veze sa zdravljem. Radilo se o sticanju jeftinih političkih poena, što je zaista narušilo reputaciju Australije. Bilo bi mnogo bolje da se to nikada nije dogodilo, da se vlast nije mešala", rekao je Ilija Kostić.