KAKVE REČI

DEPORTACIJA ĐOKOVIĆA BI BILA UŽASAN PRESEDAN: VAPAJ borca za ljudska prava - Ovo je važno za slobode Australijanaca!

Autor Nebojša Marković

Novakov slučaj je važan iz mnogo razloga, objašnjava ekspert o ovim pitanjima.

Izvor: YouTube/Australian Open/Screenshot

Konačna odluka se i dalje čeka. Završeno je suđenje Novaku Đokoviću u njegovom slučaju protiv ministra za imigraciju Aleksa Houka o pitanju njegove moguće deportacije.

Dok se odluka čeka, Novak se našao u rasporedu mečeva 1. dana Australijan opena, a eventualna odluka suda o njegovoj deportaciji značila bi užasan presedan, tvrdi predsednik lokalne grupe za ljudska prava!

Đokovićevi advokati su "razbili" ministra Houka tokom suđenja, a ukoliko Novak pobedi na sudu - postoje tri opcije. Ipak, ukoliko izgubi, Đoković će biti deportovan, a to bi bilo jako opasno po budućnost Australije.

To smatra Majk Stenton, predsednik asocijacije za ljudska prava "Liberti Viktorija".

"Deportacija osobe zbog navodnog rizika u pogledu toga kako bi je drugi mogli shvatiti i potom postupiti, predstavlja užasan presedan", počeo je Stenton na svom Tviter profilu.

"To može i biće korišćeno u budućnosti da se opravda suzbijanje legitimnog političkog izražavanja, jer bi drugi mogli da se upuste u nemire", poručuje Stenton, tvrdeći da je ova odluka vrlo važna za slobode Australijanaca.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Ipak, većina Australijanaca želi da Đoković bude deportovan, dok ispred Federalnog suda, Novaka brani jedan Hrvat koji mu ne zaboravlja potez napravljen pre 15 godina...