Upao u žreb!

OVO JE TENISER KOJI IGRA UMESTO NOVAKA: Đoković ga dva puta pobedio, sad mu je drugi Srbin protivnik!

Autor Dušan Ninković

Italijanski teniser najviše će profitirati od sudske odluke da Đoković bude deportovan.

Izvor: Profimedia

Zvanično je - Novak Đoković će biti deportovan iz Australije i neće moći da nastupi na Australijan openu 2022. godine. Sramotna odluka Federalnog suda pokvarila je plan najboljeg tenisera sveta da u Melburnu osvoji 10. trofej, kao i svoj 21. grend slem pehar u karijeri.

Zbog ovakve odluke moraće da se promeni i žreb za prvi grend slem sezone, iako je sam turnir već objavio raspored mečeva za prvi dan takmičenja. Izostanak Novaka Đokovića ne znači da Miomir Kecmanović prolazi u drugu rundu već da dobija novog rivala!

Tako će se mladi i talentovani teniser sastati sa Italijanom Salvatoreom Karusom (29), trenutno 150. teniserom sveta i učesnikom ovogodišnjih kvalifikacija za prvi grend slem sezone. On nije uspeo da stigne do glavnog žreba na taj način, ali je kao drugi na listi "laki luzera" upao na Novakovo mesto.

Karuzo je do sada dva puta igrao protiv Novaka Đokovića i oba puta je lako poražen od najboljeg tenisera sveta, bez osvojenog seta. Sastali su se na Rolan Garosu 2019. godine i Mastersu u Rimu godinu dana kasnije, što su mu možda i najveći mečevi koje je odigrao u karijeri.

Italijanski teniser imao je pre nešto više od godinu dana najbolji plasman u karijeri (76. mesto), ali je od tada u padu forme i ne bi trebalo da bude preteška prepreka za Miomira Kecmanovića na startu turnira.