Skandal!

SRAMNA PORUKA PREMIJERA - "SADA JE VREME DA UŽIVAMO": Izbacuju Novaka, a on grabi političke poene!

Autor Dušan Ninković

Neverovatno je šta je sve ovaj čovek uradio u prethodnih deset dana - nijedna odluka nije imala smisla.

Izvor: Profimedia/YouTube/ABC News (Australia)/Printscreen

Novak Đoković je žrtva političkih igara u Australiji, a u prilog tome svedoči i izjava čoveka kojem se smeje čitav svet - premijera Skota Morisona koju je dao nakon što je Federalni sud odlučio da najboljeg tenisera sveta deportuje iz Australije.

Premijer Australije Morison najavio je vreme za uživanje u tenisu, iako je njegova zemlja deset dana pokušavala da protera najboljeg igrača sveta, čoveka koji je u Melburn stigao sa svim potrebnim papirima za ulazak u državu.

Naravno, on se sada poziva na javno zdravlje i tvrdi kako je odluka koju je sud doneo u korist svih stanovnika njegove zemlje.

"Ovo ukidanje vize napravljeno je zbog zdravlja i sigurnosti, jer je javni interes bio da se tako nešto uradi. Pozdravljam odluku da naše granice ostanu čvrste, a svi Australijanci bezbedni. Kao što sam rekao u petak, Australijanci su podneli velike žrtve tokom pandemije, pa je bilo potrebno zaštiti ih", istakao je Morison.

Ovo je Skot Morison, premijer Australije:

Ipak, jasno je da ovde ima mnogo politike. Nije propustio to da pomene ni tokom izjave, pa je tako pričao o tome kako je Australija jedna od zemalja sa najvećom stopom vakcinisanih, najmanjom stopom smrtnosti i najboljom ekonomijom na svetu tokom pandemije - a trenutna epidemiološka situacija ga demantuje.

"Tokom pandemije postigli smo da imamo jednu od najnižih stopa smrtnosti, veoma snažnu ekonomiju i ogroman procenat vakcinisanih", dodao je premijer.

Iako je teniski turnir obeležio skandal i pre nego što je takmičenje počelo - Morison bi da uživa!

"Sada je vreme za Australijan open, a mi možemo da uživamo u tenisu preko leta", zaključio je Skot Morison.