SREĆNO!

NOVAKA NEMA, ALI ĆE ONI PREDSTAVLJATI SRBIJU: Njih petorica će igrati i za Đokovića na Australijan openu!

Autor Nemanja Stanojčić

Oni će predstavljati Srbiju u Melburnu.

Izvor: Profimedia / SOPA Images Limited/Alamy Live News/MN Press

Neće Novak Đoković braniti titulu na Australijan openu. Sud je doneo konačnu odluku, pa je tako srpski teniser umesto na teren morao da se ukrca na avion.

Da je dobio dozvolu, spremao bi se za meč na "Rod Lejver areni", ovako je njegovo mesto zauzeo Italijan Salvatore Karuso. Novaka tamo neće biti, ali će Srbija imati petoricu predstavnika u singlu.

Od naših predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji učestvovaće Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Nikola Milojević. Boriće se za sebe, ali i za najboljeg srpskog igrača.

"Naša mala srpska ekipa ovde u Melburnu ogorčena je i razočarana i mislim da se sada treba dodatno potruditi, i svojim igrama na neki način osvetiti našeg najboljeg predstavnika koji je onemogućen da bude ovde", poručio je Kecmanović putem društvenih mreža.

Upravo je Kecmanović trebalo da igra protiv Novaka u prvom kolu, umesto toga će igrati sa Italijanom Karusom (ponedeljak, ne pre 7 časova ujutru po našem vremenu).

Laslo Đere će imati najteži zadatak, igra protiv velikog favorita Denisa Šapovalova (Kanada) i početak tog duela je zakazan za noć između nedelje i ponedeljka, oko 1 čas. U isto vreme će Dušan Lajović igrati protiv Mađara Martona Fučoviča.

Laslo Đere, Dušan Lajović i Filip Krajinović.
Izvor: MN Press

Nikola Milojević igra protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda, trenutno 55. igrača sveta i u taj meč ulazi kao autsajder. A, Filip Krajinović je jedini predstavnik u singlu koji će igrati drugog dana. Raspored još uvek nije izašao, ali će njegov rival biti Dijego Švarcman (Argentina).

Imaće Srbija predstavnike i u dublu. Nikola Ćaćić će igrati sa Tomislavom Brkićem (BiH), dok će braća Sabanov, koja su nedavno uzela srpsko državljanstvo, igrati razdvojeni. Tačnije, Ivan će igrati sa Lajovićem, a Matej sa Krajinovićem. Kecmanović će igrati u tandemu sa Nikolosom Basilašvilijem (Gruzija).

Kada je ženska konkurencija u pitanju, nećemo imati predstavnice u singlu, već samo u dublu. Aleksandra Krunić će igrati sa Crnogorskom Dankom Kovinić, a Nina Stoajnović sa Rumunkom Irinom-Kamelijom Begu.

Srećno!

PAROVI U SINGLU:
Krajinović - Švarcman
Đere - Šapovalov
Lajović - Fučovič
Milojević - Mekdonald
Kecmanović - Karuso