OGLASIO SE I ON

NOVAK JE SADA NAJPOZNATIJI ANTIVAKSER NA SVETU: Boris Beker poručio Đokoviću da se vakciniše - To ti je najlakše!

Autor Milutin Vujičić

Bivši nemački teniser i trener Novaka Đokovića govorio o budućnosti srpskog asa.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je deportovan iz Australije posle pravog cirkusa oko njegove vize i "medicinskog izuzeća", a trenutno je na putu za Beograd gde će sleteti oko podneva.

Plan je da se dobro odmori posle torture koju je prošao prethodnih 12 dana u Australiji, a iz minuta i minut pristižu reakcije na čudnu presudu u njegovom slučaju. Mnogo je onih koji su protiv njega poput Rafaela Nadala, ali dobra vest je da su ga najbliži prijatelji i saradnici i javno podržali.

Tako je njegov bivši trener Boris Beker rekao da je "imao osećaj" da će se ovo dogoditi, kao i da Novak na kraju plaća najveću cenu opšteg haosa u kome niko nije dobro prošao.

"Ne znam šta se desilo tamo, nije prekršio nijedan zakon, ali je ovo veliki neuspeh za njega. Australijan open je najuspešniji turnir za njega, nije imao bolju šansu od ove da osvoji 21. grend slem i biće sigurno verovatno besan zbog toga... Zbunjen sam i ja!", poručio je Beker za "Eurosport".

Boris Beker odlično poznaje Novaka Đokovića, mada se nisu čuli dok je bio u pritvoru u Australiji, pa je zbog toga upitan da li misli da će se srpski as vakcinisati posle svega ovoga?

"To je ultimativno pitanje, život bi mu bio lakši da se vakciniše. Svet se deli na vaksere i antivaksere. Novak je sada najpoznatiji antivakser na svetu, ali siguran sam da je Rolan Garos gledao ovu sagu, kao i Vimbldon... Videćemo šta će se dešavati. Najlakše rešenje je da se vakciniše. Ako se ne vakciniše moraće da traži specijalne dozvole po ne znam kom osnovu, teško je osvojiti turnir uz sve te dokumente, ludo je, ali tako je", zaključio je Beker.