Najveći!

ĐOKOVIĆ JE NAJVEĆI SPORTISTA PLANETE, A JOŠ JE VEĆI ČOVEK: Legendi Hrvatske žao je samo zbog jedne stvari!

Autor Dušan Ninković

Čuveni trener Miroslav Ćiro Blažević bio je gost HRT-ove emisije "Nedjeljom u 2", a neizastovna tema bila je deportacija Novaka Đokovića iz Australije.

Izvor: MN Press/Profimedia

Nekadašnji selektor Hrvatske i čovek koji ih je svojevremeno vodio do polufinala Mundijala legendarni Ćiro Blažević oglasio se kako bi prokomentarisao situaciju u kojoj se našao Novak Đoković. Gostujući na televiziji, pričao je o "najvećem sportisti planete".

Po rečima Miroslava Blaževića, Đoković je veliki sportista i još veći čovek, neko ko se trudi da gradi mostove i miri ljude, što je dovoljno da bude najveći sportista na planeti.

Na pitanje Aleksandra Stankovića da li će ovo zaseniti sportske razultate Novaka Đokovića, legendarni Ćiro je rekao:

"Njegovi sportski rezultati su takvi da ih niko ne može zaseniti, on je po meni najveći sportista ove planete. Trebao je deseti put da osvoji ovaj turnir i dobije bistu, to je takav običaj, ali su mu uskratili to. Verovatno je on jednim delom kriv, ali se sve moglo završiti na jedan elegantniji način, nije dozvoljeno da ga maltreriraju, a maltretirali su ga".

Što se legendarnog trenera tiče - Australija je izgubila kredibilitet!

"Ja nisam za privilegije, oni su ovo napravili u konfuziji. Jedan kaže može, pa drugi kaže ne može pa opet kažu može i na kraju ne može. Australija za mene više nije uređena država, jer je potrošila svoj kredibilitet upravo u ovoj konfuziji. Onda da njega drže kao nekog kriminalca...", dodao je Ćiro.

Legendarni trener je Stankoviću rekao kako se njihova mišljenja ne podudaraju, a Stanković mu je odgovorio da se slaže sa Ćirom kada je maltretiranje u pitanju.

"Ja njega obožavam, on je veliki sportista i još veći čovek, nisam nikad imao priliku ga upoznam ako sam imao veliku želju. On je sportista koji nema nikakvih predrasuda što je veoma važno, jer smo se mi sportisti rodili da pravimo mostove i mirimo", rekao je Ćiro.

Trener svih trenera, kako Blaževića zovu u Hrvatskoj, pomenuo je ovog puta i Novakovu odluku da sarađuje sa Ivaniševićem, što je upravo izgradnja mostova.

"On je jedan od tih, a činjenica da je Ivaniševića uzeo za trenera je najveća potvrda kako kod njega nema predrasuda", zaključio je Miroslav Ćiro Blažević.