REĐA POBEDE

NADAL TRAŽIO OD NOVAKA DA SE VAKCINIŠE! Rafa na konferenciji za medije indirektno "prozvao" Đokovića!

Autor Nebojša Marković

Španac se plasirao u 3. kolo Australijan opena.

Izvor: Profimedia/YouTube/Rafa Nadal - King of Tennis/Printscreen

Kako dani prolaze na Australijan openu, priče o Novaku Đokoviću ne prestaju. Tako je Viktorija Azarenka govorila o deportaciji Srbina, dok je jedan australijski političar rekao da su Novaku "sve smestili" u toj situaciji.

No, dok se ozloglašeni bajker upoređuje sa Đokovićem, Rafael Nadal smatra da bi najbolji teniser sveta, kao i svi ostali teniseri, trebalo da se vakcinišu.

Nadal je pobedio Nemca Janika Hanfmana 3:0 u meču 2. kola Australijan opena, slavivši 6:2, 6:3, 6:4 posle dva sata i 41 minuta igre.

Naravno, na konferenciji za medije, ponovo je jedna od tema bila vakcinacija, koja je u fokusu zbog slučaja Novaka Đokovića, koji je nevakcinisan stigao u Australiju, a potom bio deportovan - o čemu su isplivali novi detalji.

Upitan da li je on, kao član ATP Saveta igrača, za to da obavezna vakcinacija postane uslov za takmičenje na svim ATP turnirima, Nadal je rekao da bi podržao takvu odluku.

"Ja nisam neko ko to treba da kaže da li će tako biti. Pričao sam dosta o tome. Kao što sam rekao, prolazili smo kroz 'mehurove' ove dve godine i vrlo zahtevne uslove. Ako su svi vakcinisani, naši životi na ATP turu će se poboljšati i najvažnije, naši životi van tenisa. Naravno da ću uvek podržavati bezbednije zdravstvene mere koje pomažu da spasavaju živote."

U Nadalovom delu žreba više nema Đokovića, ali bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Aleksanderom Zverevom. Španac na zanimljiv način odgovara da li misli na taj potencijalni susret.

"Ne znam, čoveče. Tek sam u trećoj rundi i moraću da pobedim nekoliko teških mečeva do tada. On mi nije u mislima. Nikad ne mislim toliko unapred, naročito ne sad posle povratka na teren", rekao je Rafael Nadal.