Evo šta se desilo

ADVOKAT OTKRIO - OVAKO JE NOVAK DOBIO TROGODIŠNJU ZABRANU ULASKA U AUSTRALIJU: Sramota je što je tako, ali to je istina!

Autor Nikola Lalović

Konačno je sve lepo objašnjeno i postoje dva načina da naredne godine Novak uđe u zemlju.

Izvor: Profimedia

Australijski advokat Džejson Kvil je u uživo programu žestoko kritikovao australijske vlasti ne samo zbog odluke da deportuju Novaka Đokovića, već i zbog načina na koji su se ophodili prema njemu. 

On se dotakao mnogih tema u slučaju najboljeg tenisera na svetu, a konačno smo dobili i objašnjenje zašto je svetski broj 1 dobio trogodišnju zabranu ulaska u Australiju i kako ta zabrana zapravo funkcionipe.

"Da ti odgovorim na pitanje o trogodišnjoj zabrani, ona je automatska, ali nije obavezna. To znači da se odmah izdaje, trenutno je Novaku zabranjeno da uđe u zemlju, ali to može biti promenjeno", počeo je Kvil. 

Poznati advokat je objasnio da je po zakonu u Australiji stvar uređena tako da odmah nakon deportacije automatski stupa na snagu trogodišnja zabrana ulaska u državu. Međutim, uglavnom su razlozi deportacije iz Australije drugačiji nego kod Novaka. 

"Uglavnom vi deportujete nekoga jer je uradio nešto loše, ali to se ne odnosi na Novaka. On nije deportovaon zbog nečega što je uradio, već zato što je procenjeno da će njegov dolazak uticati loše na javnost", dodao je Kvil. 

Takva odluka je za njega sramotna i jednostavno neshvatljiva.

"Znači rekli smo da mi prihvatamo to da nisi prekršio pravila, da si filantrop, da si sjajan karakter, znamo da si ušao u zemlji poštujući pravila, ali mislimo da ovo može da utiče na druge ljude. Nije deportovan zbog nečega što je uradio, već zbog uticaja koji je procenjeno da će njegovo prisustvo imati", dodao je Kvil i zaključio da postoji nekoliko scenarija u kojima Novak naredne godine može da uđe u zemlju.

"To znači da će ponovo moći da uđe u zemlju naredne godine ako ova politika duple vakcinavcije ne bude na snazi ili ako mu ispitivanja javnog mnjenja dozvole. Sramota je što je tako, ali to je istina", zaključio je ljutiti Kvil.