MUKE

NEMA ĐOKOVIĆA, NEMA NI PUBLIKE U MELBURNU! Poznate su brojke - Australijan open u velikim PROBLEMIMA!

Autor Nemanja Stanojčić

Deportacija Novaka Đokovića izazvala ogromne probeme oranizatorima Australijan opena.

Izvor: Profimedia

Australijske vlasti su deportovale Novaka Đokovića i sada mogu samo da žale zbog toga, ako tamošnje političare uopšte zanima Australijan open.

Organizatori prvog grend slema sezone su na mukama, poznate su brojke posle prvih dana takmičenja i definitivno su zabrinjavajuće. Jeste doneta odluka da kapacitet bude smanjen za 50 odsto zbog korone, ali je poseta na startu katastrofalna.

Izuzev iščekivanog meča Danila Medvedeva (Rusija) i Nika Kirjosa (Australija), gde je "Rod Lejver arena" bila puna i meča Rafaela Nadala (Španija) i Karena Hačanova (Rusija), gde su tribine bile dobro popunjene, ostali mečevi ne privlače toliku pažnju.

Fotoreporter Majkl Babić, koji 42 godine živi i radi u Melburnu, je otkrio da postoji još problema u organizaciji. Pored Novakovog izostanka, zbog kog su već navijači tražili pare nazad, tu su i neke dodatne poteškoće.

"Stadion MCG koji prima 100.000 gledalaca se nalazi preko puta Melburn parka, ima 15.000 parking mesta, ali nisu dostupna publici, osim osoblju koje radi na tenisu i medijima. Ovo se retko dešavalo, osim u slučaju ogromne kiše. Ostaviti auto na železničkoj stanici i voziti se u grad oduzima mnogo vremena, a parking na višespratnom parkingu košta papreno, a nije ni blizu. Ako se parking ne otvori biće još manje publike", otkrio je Babić.

Na ovaj način je Đoković deportovan iz Melburna:

Ovako je izgledala poseta do sada:

  • 17.01. - 25.206
  • 18.01. - 26.367
  • 19.01. - 25.653
  • 20.01. - 30.102
  • 21.01. - 34.177

Biće zanimljivo videti kako će se kretati poseta u narednim danima. Posebno ako neko od favorita ranije završi takmičenje. Za to vreme je Novak posetio Ostrog.