Uživo

KECMANOVIĆ OSTAO BEZ ČUDA NA AUSTRALIJAN OPENU! Srbin propustio veliku šansu - ništa od iznenađenja u Melburnu!

Miomir Kecmanović u osmini finala Australijan opena izgubio od Gaela Monfisa.

Izvor: Printscreen/Eurosport

Miomir Kecmanović je deportacijom Novaka Đokovića na neki način preuzeo žreb prvog reketa sveta, ali nije uspeo to da iskoristi do kraja.

Mladi srpski teniser je zaustavljen u osmini finala prvog grend slema sezone. Pobedio ga je Gael Monfis - 5:7, 6:7 (4:7), 4:6.

Imaće Srbin za čim da žali definitivno, pružio je odličan otpor, imao svoje šanse. Pre svega u taj-brejku drugog seta kada je vodio sa 4:2, ali je na kraju morao da čestita protivniku na pobedi. Ovo ujedno znači i da je Srbija ostala bez predstavnika u seniorskoj konkurenciji u Melburnu.

Pokazao je Miomir da ima sve što je potrebno za uspeh, ali da mu nedostaje kontinuitet i mentalna snaga, što je moglo da se vidi u trenucima kada se meč lomio.

U prvom setu je prvo pri rezultatu 4:5 spasao tri set lopte, a onda je imao tri brejk lopte i šansu da povede. Nije ih iskoristio, pa je izgubio gem na svoj servis.

Drugi set je počeo bolje, napravio je brejk (2:1), a zatim imao i prednost i servis pri rezultatu 4:2, ali ni to mu nije bilo dovoljno. U 12. gemu je opet spasao dve set lopte, pa odveo meč u taj-brejk, tamo je vodio sa 4:2 i onda je izgubio pet narednih poena. Tu je već bilo jasno da je sve gotovo. Kecmanović se borio, ali je Monfis pokazao zašto je toliko dugo pri vrhu svetskog tenisa.

"Bio je veoma težak meč. Miomir je igrao odlično, bio je veoma agresivan. Pokušavao sam da odgovorim, da budem agresivan i ja, dobro sam servirao i na kraju uspeo da pobedim. Pokušaću da nastavim da igram ovako i da doguram što dalje. Posao nije završen", poručio je Monfis po završetku meča.

11:25

NAJZANIIMLJIVIJI DETALJI

Ovo su neki od najzanimljivijih detalja sa meča:

11:15

KRAJ

Meč je završen. Kecmanović je ispao, to znači da Srbija više nema predstavnika u Melburnu u seniorskoj konkurenciji - 3:6.

Izvor: Printscreen/Eurosport

11:06

3:5 - MONFIS ASOVIMA DO VELIKE PREDNOSTI

Dva as udarca, odlična igra i Monfis je na korak do pobede - 3:5. U isto vreme Gael nastavlja sa onim što nervira mnoge igrače. Čim izgbi poen, previja se od bolova, a onda usledi obično nekoliko sjani poena..

Izvor: Printscreen/Eurosport

11:03

3:4 - BREJK MONFISA

Pravi Monfis brejk i približava se konačnoj pobedi - 3:4.

Izvor: Printscreen/Eurosport

10:56

3:3 - NASTAVLJA SE DRAMA

Uspeo je Kecmanović da se izvuče i da dobije gem na svoj servis, a Monfis je zatim dobio i svoj gem, pa se drama u trećem setu nastavlja - 3:3.

Veliku podršku Monfis ima sa tribina, jer je tu i njegova supruga, ujedno i vrhunska teniserka - Elina Svitolina. Doduše, sada se preziva Monfis.

Izvor: Printscreen/Eurosport

10:47

2:2 - KECMANOVIĆ PROPUŠTA BREJK ŠANSE

Kecmanović je osvojio gem na svoj servis, pa je onda mogao da napravi brejk. Imao je 15:40 na servis Monfisa, ali to nije iskoristio. Francuz se izvukao i izjednačio - 2:2.

Izvor: Printscreen/Eurosport

10:39

1:1 - SIGURNI SERVISI U TREĆEM SETU

Kecmanović i Monfis su treći set započeli sigurnim osvajanjem gemova na svoj servis - 1:1.

Izvor: Printscreen/Eurosport

10:32

6:7 - KECMANOVIĆ ISPUSTIO SET!

Taj-brejk je osvojio Monfis!

Počeo je odlučujući gem Miomir odlično, napravio je mini-brejk. Prvi poe nna servis Miomira završen je tako što je Gael dva puta pogodio vrh mreže i uz veliku pomoć sreće je vratio mini-brejk, a onda napravio još jedan. Potom je napravio dve duple servis greške i pomogao Srbinu (3:2).

Miomir je uzeo naredni poen (4:2), ali je onda Monfis sjajnom forhend paralelom oduzeo servis rivalu (4:3). Osvojio je naredna dva poena i preuzeo vođstvo (4:5). Dobio je oba poena na servis Srbina i ima sada dva seta prednosti.

10:22

6:6 - IGRAĆE SE TAJ-BREJK

Kecmanović je uspeo da spasi dve set lopte i da osvoji gem na svoj servis. To znači da će se igrati taj-brejk koji će rešiti pitanje osvajača drugog seta.

Prvu set loptu je Miomir spasao pri rezultatu 30:40, da bi zatim Monfis stigao do druge, imao je prednost, ali je Kecmanović našao novo rešenje. Nije poklekao pod pritiskom.

Izvor: Printscreen/Eurosport

10:13

5:6 - MONFIS OPET PRITISKA

Dobija Monfis sigurno gem na svoj servis i ponovo pravi pritisak Srbinu. Ista situacija kao u prvom setu. Miomir mora da osvoji gem, inače će izgubiti drugi set.

Izvor: Printscreen/Eurosport

10:10

5:5 - GEM SA NULOM

Osvaja Kecmanović gem bez izgubljenog poena i dolazi do izjednačenja u drugom setu - 5:5.

Izvor: Printscreen/Eurosport

10:07

4:5 - MONFIS VODI

Kecmanović je u problemu. Monfis je poveo i sada je na gem do osvajanja drugog seta - 4:5.

10:03

4:4 - VRAĆEN BREJK

Poklonio je Miomir brejk Monfisu. Previše grešaka, žurio je i umesto 5:3, sada je 4:4 u Melburnu...

Izvor: Printscreen/Eurosport

9:56

4:2 - KECMANOVIĆ SIGURAN

Oba tenisera su bila sigurna u svojim servis gemovima. Kecmanović čuva prednost u drugom setu - 4:2. Dobija Miomir ujedno i veliku podršku sa tribina. Čuju se srpski navijači

Izvor: Printscreen/Eurosport

9:49

3:1 - POTVRĐEN BREJK!

Uspeo je Kecmanović da potvrdi napravljeni brejk i da uveća prednost - 3:1.

Izvor: Printscreen/Eurosport

9:44

2:1 - BREJK!

Tako je! Miomir Kecmanović je napravio brejk i poveo u drugom setu - 2:1!

Imao je srpski igrač prvo malo sreće da pogodi liniju kod jednog poena, a zatim je oduzeo servis rivalu sjajnim udarcem na mreži.

Izvor: Printscreen/Eurosport

9:40

1:1 - KECMANOVIĆ SE SPASAO

Kecmanović se spasao i došao do gema - 1:1.

Monfis je imao brejk šansu, Miomir je uspeo da se izvuče, a onda je Francuz sjajnim pasing šotom sprečio Miomira da osvoji gem. Međutim, drugu šansu Srbin nije propustio, pa je uspeo da osvoji prvi gem u drugom setu.

Izvor: Printscreen/Eurosport

9:34

0:1 - FRANCUZ SE IZVUKAO

Zapretio je Miomir na startu drugog seta, došao je do 40:40, ali je ponovo Monfis imao i malo sreće i došao je do prvog gema u drugom setu - 0:1.

Inače, na tribinama je veliki broj ljudi, tako da za ovaj duel vlada veliko interesovanje.

Izvor: Printscreen/Eurosport

9:28

5:7 - MONFISU SET

Pripretio je Monfis, došao je do 0:30, ali je Kecmanović uspeo da se izvuče i da dođe do gem lopte (40:30). Međutim, uz malo sreće je Gael spasao tu gem loptu za Srbina. Usledila je dupla servis greška Kecmanovića, pa odličan potez Monfisa koji mu je doneo set - 5:7 

9:21

5:6 - MIOMIR PROPUSTIO 3 BREJK ŠANSE!

Mogao je Kecmanović posle tri spasene set lopte da dođe do brejka. Imao je 0:40 na servis Monfisa, ali je Gael uspeo da uzvrati i da dođe do nove prednosti.

Izvor: Printscreen/Eurosport

9:16

5:5 - SRBIN SPASAO TRI SET LOPTE!

Bravo Miomire! Uspeo je Kecmanović da spasi tri vezane set lopte i da od 0:40 izjednači, pa zatim i dobije gem na svoj servis. Sada je 5:5 u prvom setu.

Dobija spski igrač podršku, čuje se na stadionu "Ajmo, ajmo Kecmane".

Izvor: Printscreen/Eurosport

9:11

4:5 - MONFIS VODI, PRITISAK NA KECMANOVIĆU

Dobio je Monfis još jedan gem na svoj servis, ima prednost od 5:4 i sada je pritisak na Kecmanoviću jer mora da dobije gem, u suprotnom će izgubiti prvi set.

Izvor: Printscreen/Eurosport

9:08

4:4 - NEMA BREJKOVA

Nema brejkova u prvom setu za sada. I Miomir i Gael čuvaju svoje servis gemove.

Izvor: Printscreen/Eurosport

8:57

3:3 - SIGURNI GEMOVI

I jedan i drugi čuvaju svoje servis gemove. Rutinski ih osvajaju.

Izvor: Printscreen/Eurosport

8:50

2:2 - GEM ZA SRBINA

Odlična igra srpskog tenisera, nije poklekao pod pritiskom kada je Monfis došao do 40:40, već je osvojio novi gem na svoj servis.

Izvor: Printscreen/Eurosport

8:45

1:2 - MIOMIR PRIPRETIO

Pripretio je Miomir, došao do 30:30 na servis protivnika, ali je Monfis pronašao prvi servis kada je bilo najpotrebnije i stigao je do gema.

Izvor: Printscreen/Eurosport

8:42

1:1 - KECMANOVIĆU PRVI GEM

Osvojio je Miomir i prvi gem na meču. Slično kao njegov rival, bez mnogo problema.

8:40

MEČ JE POČEO

Duel je počeo, Monfis je rutinski osvojio prvi gem (0:1).

Izvor: Printscreen/Eurosport

8:31

KECMANOVIĆ PUCA OD SAMOPOUZDANJA

Posle meča protiv Sonega koji mu je doneo plasman u osminu finala je Miomir Kecmanović potvrdio da puca od samopouzdanja. Pričao je tada o današnjem duelu.

"Znam da neće biti lako, bio je težak meč i taj u Parizu. Došao sam do ove faze, ne vidim razlog zašto ne bih mogao da nastavim. Treba da se čujem s Nalbandijanom, i on je igrao nekoliko puta protiv njega, tako da će imati savete. Tek treba da analiziramo i da se dogovorimo. Monfis je šoumen, voli da pravi spektakl za sve - biće i dobrih poteza, braniće se i vraćaće lopticu, tako da ne očekujem lake poene. Samo, ovaj put sam spreman", poručio je Miša.

Izvor: Profimedia/twitter/wwos/printscreen

8:25

MIOMIR ISPUNIO OBEĆANJE

Pred start Australijan opena je Miomir Kecmanović imao emotivnu poruku putem društvenih mreža. Obećao je da će osvetiti Novaka Đokovića. To je i učinio sjajnim igrama i dobrim rezultatima u Melburnu.

Izvor: Profimedia

8:22

SRBINA TRENIRA LEGENDA

Miomira Kecmanovića trenira legendarni argentinski teniser David Nalbandijan.

Izvor: MN Press

8:20

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča u Melburnu.

Ukratko

  • Kecmanović izgubio u osmini finala
  • Gael Monfis ide dalje
  • Francu dobio i drugi međusobni duel
učitaj još +