Bravo!

KECMANOVIĆ JURI TRI MILIONA DOLARA: Evo koliko je zaradio na Australijan openu i šta ga čeka posle Melburna!

Autor Nikola Lalović

Nije otišao u četvrtfinale, ali ovo je veliki rezultat za najperspektivnijeg srpskog tenisera.

Izvor: Profimedia

Miomir Kecmanović nažalost nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Australijan opena pošto je izgubio od Gaela Monfisa u četvrtom kolu u tri seta.

Žreb je hteo da on izvuče Novaka Đokovića u prvom kolu, ali kako najboljeg tenisera na svetu nije bilo u Melburnu do meča sa Monfisom Kecmanović je dobio Italijane Karuza i Sonega, kao i Amerikanca Tomija Pola. 

Četvrto kolo mu je najbolji rezultat karijere pošto do sada ni na jednom grend slemu u karijeri nije stigao dalje od drugog kola, a sada će osim bodova dobiti i veliki novac!

Kecmanović je plasmanom u četvrto kolo zaradio 328.000 dolara! Do sada je u karijeri došao do 2.563.295 dolara, a sa ovom zaradom će doći blizu svote od tri miliona zarađenih od tenisa. 

Sada će se sa 77. mesta na ATP listi skočiti na 63. što je i dalje mnogo slabije od rekordnog 38, ali početak sezone mnogo obećava. uspeo je da se vrati i među igrače koji imaju više od 1.000 ATP bodova, pa tako sada ima 1.006 poena.

Imaće priliku Kecmanović već krajem januara i početkom februara da nadogradi ovaj uspeh, pošto nekadašnji najbolji junior sveta ide na dva turnira u Argentini. Od 31. januara igraće u Kordobi, a naredne nedelje u Buenos Airesu.