POBE

MEDVEDEV NA 3 POBEDE OD RUŠENJA NOVAKA: Mučio ga Amerikanac, ali i bolovi u leđima!

Autor Milutin Vujičić

Medvedev se na terenu zadržao neplanirano duže.

Izvor: Profimedia

Ruski teniser Danil Mededev plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pošto je položio i četvrti test u Melburnu. Nakon pobeda nad Laksonenom, Kirjosom i Van de Zandshulpom, Rus je savladao i Maksima Kresija iz SAD.

Jedno od najvećih iznenađenja turnira nije uspelo da šokira prvog favorita za grend slem pehar u Australiji, ali ga je zadržao na terenu duže nego što su svi mislili. Amerikanac je loše ušao u meč, ali je u naredna tri sata i te kako namučio Medvedeva, ali to nije bilo dovoljno za pobedu - 3:1 (6:2, 7:6, 6:7, 7:5).

Medvedev je tako na samo tri pobede daleko od drugog grend slema u karijeri, ali i "rušenja" Novaka Đokovića sa prvog mesta na ATP listi, s tim da to može da se dogodi najranije za četiri nedelje.

Ako ovako bude igrao, Rus nema koga da se plaši na turniru. Nijedan od rivala nije još uspeo da mu parira kako bi Đoković, niti je bilo ko od kolega na turniru pokazao nivo tenisa kakav trenutno pruža Rus. U ovom trenutku jedina opasnost po njega mogu da budu povrede, pošto se žalio na bolove u leđima protiv Kresija.

Tako je Medvedev ispustio pobedu u trećem setu, pa u četvrtom propustio osam brejk šansi pre konačnog slavlja.

Videćemo kako će se ponašati u nastavku turnira. Prvo ga u četvrtfinalu čeka Feliks Ože-Alijasima, koji je pobedio Marina Čilića, a potom najverovatnije Stefanos Cicipas. U drugom delu žreba favorit je Nadal...

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt