POGLEDAJTE!

PRVA BRANILA NOVAKA, A SAD JE JELENA RASPLAKALA: Najemotivnija scena sa Australijan opena! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Jelena Dokić i Alize Korne su se prisetile šta je bilo pre 13 godina.

Izvor: Twitter/AustralianOpen/Screenshot

Francuska teniserka Alize Korne (32) napravila je veliko iznenađenje na Australijan openu pošto se plasirala u četvrtfinale pobedivši rumunsku predstavnicu Simonu Halep.

Gledali smo neverovatan meč na "Rod Lejver areni", borba je trajala puna dva i po sata, a na kraju je Korne uspela da slavi posle izuzetno napornog trećeg seta. Na semaforu je na kraju ispisano 6:4, 3:6, 6:4, ali taj susret nije obeležio odličan nivo tenisa, nego i suze...

Alize Korne se prvi put u karijeri plasirala u četvrtfinale grend slema i to je podnela vrlo emotivno, tako da se rasplakala na terenu dok je davala intervju bivšoj srpskoj teniserki Jeleni Dokić.

Njih dve imaju istoriju, Jelena se prisetila da je 2009. godine na Australijan openu zapravo moglo da dođe do duela njih dve u četvrtfinalu, ali je Dinara Safina pobedila Francuskinju. I dan-danas Korne pamti taj poraz, pa je razumljivo što je bilo toliko emocija...

"Toliko sam tada želela da igram protiv tebe, ali nisam uspela... Sada 13 godina kasnije, ja sam još tu, a i ti si tu. Bitka koju smo imali je bila neverovatna, borile smo se dva i po sata", rekla je Korne.


Priznala je da je imala "grčeve" već posle pola sata i plašila se šta će dalje, ali je na kraju uspela da ostvari veliki uspeh i sada će se za polufinale boriti sa Kolins. Čini se da će imati veliku podršku domaće publike koja je i te kako bila na njenoj strani dok je igrala protiv Halep.

Za kraj intervjua, Korne je želela i da čestita Jeleni Dokić što se izborila sa svim problemima koje je imala, pa je posle teniske karijere postala i sjajna komentatorka.

Podsetimo, Aliz Korne je jedna od retkih koja je podržala Novaka Đokovića tokom turnira.