Ponovo!

VREĐALA NOVAKA I SRBE, PA SE OPET JAVILA! "Patetično i kukavički" - bori se i protiv Australijan opena!

Autor Dušan Ninković

Jedna od najboljih teniserki u istoriji opet u centru pažnje.

Izvor: Profimedia

Legendarna češka i američka teniserka Martina Navratilova promenila je nekoliko raspoloženja tokom januara, dok su se u Australiji događale veoma neobične stvari. Prvo je pričala kako se divi Novaku Đokoviću, zatim mu poručila da ode u Srbiju, a na kraju vređala i njega i Srbe!

Sada je Navratilova ponovo podigla glas, ali ovog puta meta joj je Australijan open... Istina, iz drugog razloga napala je organizatore prvog grend slema sezone.

Nekadašnjoj teniserki zasmetala je odluka Australijan opena da zabrani majice i transparente sa pitanjima o Šuaj Peng, kineskom teniserkom koja je pre nekoliko meseci nestala iz javnog života. Ona je jednog političara iz Kine optužila za silovanje, a zatim je prestala da se pojavljuje u javnosti.

Fotografisana je tek nekoliko puta na manjim sportskim događajima u Kini, a mnogi su pretpostavljali da je ubijena!

"Sport je oduvek bio predvodnik društvenih pitanja, gurao ih je napred. Smatram da je to kukavički. Poruka o Šuai Peng nije politička već o ljudskim pravima. To je patetično, smatram da su pogrešili i ostavili su WTA da se sam bori u ovome", rekla je Navratilova.

Podsećamo, nestanak kineske teniserke naterao je brojne tenisere da podignu glas, a među prvima reagovao je i Novak Đoković. Dok su se oni borili za koleginicu čija sudbina nije bila poznata, Australijan open je odlučio da to proglasi za političko pitanje.

Navratilova smatra da je Australija ovkvim ponašanjem poklekla pod uticajem Kine i da odluku o majicama i porukama podrške za teniserku nisu doneli samostalno.

Deluje da im je to samo jedna u nizu kontroverznih odluka...