Odmori malo!

NADAL DOBIO STOLICU NAKON FINALA AUSTRALIJAN OPENA: Nekada sedeo sa Novakom, sada je morao sam!

Autor Dušan Ninković

Rekorder po broju grend slem titula previše se umorio u finalu.

Izvor: Eurosport/Printscreen

Španski teniser je stigao do 21. grend slem titule i svog drugog trofeja na Australijan openu. Prvi put je u Melburnu slavio davne 2009. godine, a u međuvremenu je igrao finala u kojima nije imao uspeha. Posle jednog od takvih nastala je legendarna fotografija sa Novakom Đokovićem, na samom terenu.

I posle pobede nad Danilom Medvedevim, Rafael Nadal je seo na stolicu. Isto kao pre deset godina sa Novakom, samo što njegov protivnik ovog puta nije želeo da sedi.

Rafa je upitao Danila da li je i njemu potrebna stolica nakon meča koji je trajao više od pet sati, ali je dobio negativan odgovor. Morao je sam da odsluša govore, dok je ruski teniser stajao pored njega.

Nadalu, koji pred dva turnira u Australiji nekoliko meseci nije imao ozbiljniji takmičarski meč, stolica je odlično poslužila pre nego što je došao red na njega da održi šampionski govor pred publikom koja ga je obožavala tokom prethodne dve nedelje.

Ista situacija dogodila se i pre 10 godina, kada su finale igrali Novak Đoković i Rafael Nadal. Ipak, te 2012. sedeli su obojica.