JE**TE, OPET ĆU IZGUBITI KAO PROTIV NOVAKA! Nadal se vratio iz mrtvih, pa opsovao pred TV kamerama: Ne dam opet!

Špancu se u toku meča vraćala sećanja na dva bolna poraza!

Rafael Nadal vratio se "iz mrtvih" u finalu Australijan open i iako je gubio 0:2, ipak je pobedio Danila Medvedeva i spektakularnim preokretom postao novi rekoder "večne liste" gren slem šampiona.

Nakon meča, Rafa nije mogao da stoji tokom ceremonije dodele pehara, a onda je otišao u svlačionicu i vozio bicikl da bi smirio telo. Mada je u toku duela bio sve, samo ne miran!

"Pomislio sam - jebote, izgubiću kao i 2012. i 2017", rekao je Nadal posle meča za "Eurosport".

Nadal je tih godina u finalima gubio od Novaka Đokovića 2012. (5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5) i od Federera 2017 (4:6, 6:3, 1:6, 6:3, 3:6). Oba puta se vraćao meč, oba puta je izborio peti set i oba puta je izgubio.

"Samo sam nastavio da se borim. Mogu da izgubim, mogu da pobedim, ali ne mogu da se predam nikad", dodao je Španac.

This browser does not support the video element.

Rafael Nadal - govor/ Australijan open   Twitter/@AustralianOpen

Nadal je trijumfom u Melburnu doveo sebe u odličnu poziciju, jer sad ima grend slem više od Novaka Đokovića, a naredni će biti odigran u Parizu, gde je Španac kralj šljake Rolan Garosa, bez obzira na to što je Nole aktuelni vladar. Rafa će sada biti u velikom naletu, pun pozitivne energije, a Đoković će imati ogroman izazov da ga opet sruši na njegovom terenu - šljaci.

Ipak, još je daleko 16. maj i početak Rolan Garosa. Đokoviću je sada prioritet priprema za prve mečeve u sezoni posle izbacivanja iz Australije. U ovom trenutku, Novak će prve zvanične mečeve igrati u Dubaiju, od 21. do 26. februara i najkasnije tada krenuće u borbu za odbranu prvog mesta ili za povratak na tron. U ovom trenutku, Danil Medvedev ima i dalje šansu da ga prestigne na vrhu ATP liste.

Kada je Nadal u pitanju, sada će odmarati i uživati uspehu na kojem mu je prvo čestitao Rodžer Federer, a odmah zatim oglasio se i Novak Đoković. Pogledajte kako je u nedelju bilo u Melburnu:

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.