INTERESANTNO

NADAL NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA? Novinari postavili Špancu najvažnije pitanje, Rafa dao zanimljiv odgovor!

Autor Nemanja Stanojčić

Novinari su posle titule pitali Nadala da li je on najbolji igrač ikada posle 21. grend slem titule...

Postavio je Rafael Nadal novi rekord po broju grend slem trofeja. Pobedom protiv Medvedeva u finalu Australijan opena je stigao do 21. trofeja sa najveća četiri turnira.

Posle velikog uspeha su mu čestitali Novak Đoković i Rodžer Federer, članovi velike trojke i zlatne ere svetskog tenisa.

Pre finala je David Ferer izjavio da će Nadal postati najbolji igrač ikada ako osvoji titulu, a sada se ponovo pokrenula ta debata. Upravo to su novinari direktno pitali Rafu na konferenciji za medije.

"Ne, ne želim da menjam svoj stav i način gledanja na to. Jeste 21 poseban broj, ali sam pre svega srećan i zadovoljan što sam došao do grend slem titule u ovoj fazi svoje karijere. Ne želim da menjam mišljenje, ostajem pri onome što sam nedavno izjavio", rekao je Nadal.

Nije španski igrač želeo da hvali sebe previše, čak naprotiv, hvalio je druge.

"Neću reći da sam zasluženo osvojio ovu titulu jer su je mnogi zaslužili. Verujem da sam imao pozitivan, takmičarski duh, sve vreme, čak i kada sam se oporavljao od povrede. Bilo je dosta teških momenata i teških razgovora, nisam znao hoću li moći da igram više tenis. Ali, poenta je da sada mogu da uživam u ovakvim trenucima."

Španac je do trofeja došao posle velikog preokreta, vratio se iz dva seta zaostatka.

"Kada bih uzeo u razmatranje sve št ose dešavalo, kako su se stvari odvijale prethodnih meseci i značaj ovog duela, onda bih rekao da je ovo bez sumnje najveći moj povratak u karijeri. Kada sam gubio sa 2:0 u setovima situacija je bila kritična, ali to je sport. Obično u takvim mečevima izgubite sa 3:0, ali sam sebi sve vreme ponavljao da imam šansu. Nastavio sam da se borim, iamo sam i malo sreće i uspeo sam da slavim na kraju", zaključio je Nadal.