SJAJNA VEST

NOVAK JE ZBOG NJEGA PLAKAO, SAD SE VRAĆA POSLE DVE I PO GODINE! Vest dana u tenisu - LEGENDA će igrati posle HORORA

Autor Mladen Šolak

Ceo svet se obradovao ovoj potvrdi!

Izvor: MN Press

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro (33) igraće prvi put na nekom turniru posle dve i po godine! On se posle čak osam operacija u periodu od 2010. do 2021. dovoljno spremio da opet zaigra i izaći će na teren na Argentina Openu u Buenos Ajresu (7-13. februar) i u Rio De Žaneiru (15-23. februar).

Osvajač Ju-Es Opena iz 2009 i olimpijskog srebra u Riju 2016 (gde je u prvoj rundi eliminisao i rasplakao Novaka Đokovića), nije se takmičio od leta 2019. I tada, kao i pre toga, prolazio je kroz ogromne probleme sa povredama, hirurškim zahvatima...

Del Potro je 2010. operisao zglob desne ruke, posle je tri puta operisao zglob leve ruke. Nakon toga je četiri puta morao da operiše desno koleno od juna 2019. do marta 2021. Manje od godinu dana kasnije, pokušaće da opet zaigra u zvaničnim mečevima i ta vest je obradovala ceo svet.

Poznato je da su Novak i Huan Martin veliki prijatelji van terena, kao i da Argentinac u Srbiji ima veliki broj navijača. Dobroćudni div odigrao je protiv Đokovića 20 mečeva, a Srbin je pobedio u 16 duela. Poslednji put sreli su se na terenu u Rimu 2019, kada je Nole trijumfovao u četvrtfinalu, a ostaje da se vidi da li će im se putevi spojiti i ove sezone.

Dok Del Potro kreće u Južnoj Americi, Đoković će posle deportacije iz Australije početi sezonu krajem februara u Dubaiju, što je potvrđeno prošle nedelje. U međuvremenu, Nole će svakako pratiti i šta radi Danil Medvedev, poraženi finalista Australijan opena, koji ima šansu da početkom sledećeg meseca postane prvi teniser sveta. Ovo je računica prema kojoj Rus može na vrh ATP iste.