NAJNOVIJA VEST!

SKANDAL TRESE TENIS! SUSPENDOVAN ČOVEK KOJI JE PROTERAO ĐOKOVIĆA: Izbacio ga sa US opena, a sad su uhvatili da "mulja"!

Autor Milutin Vujičić

Supervizor sa US Opena je izbačen iz tenisa.

Izvor: YouTube/Good morning America/Printscreen

Nemački sudija Soren Frimel, čovek koji je odlučio da Novaka Đokovića izbace sa US Opena 2020. godine pošto je linijskog sudiju slučajno pogodio lopticom, izbačen je iz tenisa na godinu dana!

Britanski list "Telegraf" ekskluzivno je objavio informaciju da je Frimel suspendovan zbog "zloupotrebe moći i neetičkog ponašanja". Prethodno je Frimel i nestao iz tenisa od prošlogodišnjeg Vimbldona, navodno zbog privatnih razloga, ali se iza svega krila velika istraga.

Isti izvor prenosi da ga je mlađi sudija optužio još u junu zbog zloupotrebe moći, a nakon istrage koja je trajala duže od pet meseci odlučeno je da zvanično bude suspendovan.

Frimel nije bio glavni sudija meča između Novaka Đokovića i Pabla Karenja-Buste koji se dogodio u četvrtfinalu US Opena, ali je bio najviši zvaničnik koji se obratio srpskom teniseru na terenu. Proveli su deset minuta razgovarajući o incidentu koji se dogodio kada je loptica pogodila Lauru Klark, a onda je odlučeno da Novak bude diskvalifikovan.

Novak nije mogao ništa protiv odluke supervizora i napustio je takmičenje na kome je imao otvoren put ka grend slem trofeju, a to je do danas ostao jedan od najvećih skandala viđenih u tenisu.

Frimel je inače "zlatni supervizor" i ima vrlo bitnu ulogu u delegiranju sudija i uopšte o njihovom napretku na listi sudija, a pretpostavlja se da je istraga pokazala da je služeći se visokim položajem napravio prekršaj zbog kog u narednih godinu dana neće moći da se odlučuje u tenisu.

Izvor: Profimedia

Za sada nema optužbi da se kazna tiče i izbacivanja Novaka Đokovića sa US Opena

"Bilo je fer da dam Đokoviću priliku da se odbrani. Zbog toga smo dugo razgovarali, uprkos jasnom ishodu. Činjenice su bile tema razgovora glavnog sudije i supervizora. U ovoj situaciji je važno da budemo stopostotno sigurni u to što se desilo. Naročito pošto sam ja bio u kancelariji. Morao sam da razgovaram sa Novakom i da mu pružim šansu da kaže svoju tačku gledišta", rekao je tada sudija iz Nemačke i dodao da su pravila jasna.

"Njegovo gledište je bilo da nije namerno pogodio sudiju. Rekao je, da, bio sam ljut, udario sam lopticu, udario sudiju, činjenice su jasne, ali i da nije to bila njegova namera, da nije namerno to uradio i da ne bi trebalo da bude diskvalifikovan zbog toga. Saglasili smo se da to nije uradio namerno, ali činjenice su da je pogodio sudiju i da je sudija bila očigledno povređena".