BRAVO!

NOVAK JE ZBOG NJEGA PLAKAO KAO KIŠA, ALI OPET JE POKAZAO DA JE CAR! Del Potro završio karijeru, Đoković se odmah javio

Autor Milutin Vujičić

Rivali, ali i prijatelji - Novak Đoković to nikada ne zaboravlja.

Izvor: Profimedia/Xinhua/Liu Jie/SIPA/Okan Ozer/Anadolu Agency

Čuveni argentinski teniser Huan Martin del Potro (34) odlučio je da prekine karijeru zbog povreda koje su ga sprečile da više uživa u sportu u kome je i te kako bio uspešan, čak iako je igrao u eri "velike četvorke".

Znao je Del Potro svojim forhendima da upropasti dan Nadalu, Federeru ili Đokoviću, srpskog asa čak i da natera na možda i najbolnije suze u karijeri, međutim drugarstvo se pamti zauvek. Sada se Đoković javio Del Potru koji je upravo u suzama odigrao poslednji meč u životu...

"Hvala ti Del Potro na svim ovim emocijama. Veliki si...", napisao je Novak Đoković u poruci na španskom jeziku koju je objavio na Instagramu, a zanimljivo je da je sreću poželeo i kvoterbeku Tomu Brejdiju koji se takođe penzionisao.

Nikada nisu krili Đoković i Del Potro da su veliki prijatelji, ali bili su i veliki rivali. Čak 20 puta sastali su se na ATP turu i srpski teniser ubedljivo vodi 16:4, ali su dve pobede Argentinca i te kako bile bolne. I obe su se desile na Olimpijskim igrama, kada su svi očekivali Novakovu medalju.

Prvo je Del Potro slavio u Londonu 2012. godine u meču za bronzu, da bi potom srušio Đokovića i u prvom kolu Olimpijskih igara 2016. godine u Riju, nakon dva taj-brejka.

Nikada pre i nikada posle nismo videli toliko suza Novaka Đokovića...