INTERESANTNO

MA SAMO NEKA NOVAK OSVOJI 25 GREND SLEMOVA... Rafinog trenera BRIGA za rekord, prebacio pritisak na Đokovića!

Autor Nemanja Stanojčić

Trener španskog igrača je pričao o Nadalu i Novaku, borbi za grend slem trofeje i onome što sledi...

Izvor: Profimedia

Ispisao je Rafael Nadal nove stranice istorije. Iskoristio je deportaciju Novaka Đokovića iz Melburna i osvojio je prvi grend slem sezone..

Na taj način je španski as prestigao srpskog igrača i Rodžera Federera i izdvojio je sa na vrhu. Ima 21 grend slem trofej, dok njih dvojica imaju po jedan manje.

Njegov trener i nekadašnji igrač Karlos Moja je pričao o tome. Interesantno je da je ovog puta pritisak prebacio na Novaka, tvrdi da ga ne zanima borba za rekorde.

"Rafin učinak je impresivan. U Melburnu nismo pričali o 21. tituli, jer smo znali da tako samo stvaramo dodatnu presiju. Ne želim da otvaram priču o tome ko će imati najviše titula na kraju, ostavljam to novinarima i navijačima. Nadal je zadovoljan i biće srećan i ako završi sa ovim brojem, a Novak uzme recimo 25 titula", kaže Moja.

Naravno, ne pokušava da izbaci sunarodnika iz trke, posebno jer sledi Rolan Garos.

"Neće odustati od borbe za 22. titulu ako mu se za to ukaže prilika. Verujem da može da uzme 24 ili 25 pehara do kraja. A, što se debate tiče, nema smisla pričati dokle god su njih trojica aktivni igrači."

"Bik" sa Majorke je u borbi za pehar nadoknadio dva seta minusa i preokrenuo je protiv Danila Medvedeva. Borbenost i ne odustajanje su vrline koje su ga uvek krasile.

"Ne mogu da se ne divim onome što je Rafa uradio u Australiji, način na koji se borio sa preprekama i kako je promenio taktiku u finalu. Pre turnira je imao toliko problema sa stopalom, stvarno je rezultat spektakularan."

Pričao je Moja u superlativima o Nadalu, ali i o Novaku.

"Na prste jedne ruke možemo da izbrojimo sportiste koji su uspeli da urade tako nešto poput Rafe. Tu su Majkl Džordan, Tajger Vuds, Novak Đoković. Impresionira me taj njihov takmičarski duh, sposobnost da okrenu stvari u svoju korist. Da smo pre početka turnira pisali idealan scenario verovatno bi ispalo lošije nego što se dogodilo u stvarnosti", zaključio je Moja.