ZNA SE SVE

AUSTRALIJA PLAĆA 360.000$ ZBOG FIJASKA OKO ĐOKOVIĆA: Moraju da plate, izgubili su na sudu protiv Srbina!

Autor Milutin Vujičić

I u Senatu se pričalo o deportaciji Novaka Đokovića.

Izvor: YouTube/Independent/Screenshot

Novak Đoković je pre mesec dana deportovan iz Australije odlukom ministra za imigracije Aleksa Houka, a dobro je poznato da je srpski teniser na sudu dokazao da je imao validne dokumente pri dolasku u Melburn.

To je i sam potvrdio u današnjem intervjuu za Bi-Bi-Si koji je podigao veliku prašinu u javnosti, a sada je poznato da su pravni troškovi Australije, koja se svim simala borila da deportuju Đokovića, bili izuzetno visoki. To je otkriveno tokom saslušanja u Senatu u ponedeljak uveče.

Zvanični podaci govore da je Australija za "proterivanje" Đokovića izdvojila 360.000 dolara, ali da to nije konačna suma, odnosno da će troškovi verovatno još narasti.

Novac će morati da izdvoji Odeljenje za unutrašnje poslove Australije, a to se odnosi na prvo suđenje na Federalnom sudu na kome je Novak Đoković pobedio državu i dobio dozvolu da ostane u zemlji. Nakon toga je Đokoviću ipak poništena viza odlukom ministra, dok njegova žalba nije usvojena i cenu tih pravnih troškova snosi Srbin.

Australijanci su poručili da će stupiti u kontakt sa advokatima Novaka Đokovića i dogovoriti se kako će troškovi suđenja biti naplaćeni.