OGLASIO SE I ON!

NOVAK JE HTEO DA SE DISTANCIRA OD ANTIVAKSERA! Javio se novinar koji je intervjuisao Đokovića: Znam zašto je OVO uradio!

Autor Milutin Vujičić

Iz "prve ruke" preneo je utiske o intervjuu sa Novakom Đokovićem koji je urađen u Beogradu.

Izvor: Twitter/BBCBreakfast/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković nije se oglašavao još od deportacije iz Australije, pa je njegov intervju za britanski Bi-Bi-Si uzburkao javnost pošto je progovorio o temama koje sve zanimaju.

Đoković je naglasio da nije antivakser, kao i da trenutno ne želi da se vakciniše makar to imalo posledice kao što su sportski rezultati, a novinar koji je razgovarao sa njim Amol Radžan objasnio je "iz prve ruke" kakve utiske nosi iz intervjua sa najboljim teniserom sveta.

Radžan, koji je Đokovića tokom intervjua začuđeno pitao "zašto, Novače?" nakon što je čuo da je spreman da titulu najboljeg svih vremena stavi na kocku, javio se u Jutarnjem programu Bi-Bi-Sija.

"Bio je odlučan da se ne oglašava u Australiji i tokom turnira, delom zato što je želeo da ispoštuje ljude koji učestvuju na turniru, a oseća se pogrešno predstavljenim i neshvaćenim. Intervjuom je svoj položaj želeo da distancira od globalnog pokreta antivaksera, naveo sam ga da priča o tome zbog njegove pozicije u svemu", rekao je Radžan.

"On oseća da kao jedan vrhunski sportista mora i te kako da pazi šta 'ulazi' u njegovo telo, a drugo je stvar njegovih principa, kazao je da je slobodarskog uma, da odluka zavisi isključivo od njega i da brani pravo izbora, da je to svačija individualna odluka. Mislim da je sve ovo uradio da bi se konačno čuo njegov glas, ali i da bi se odvojio od globalnog antivakserskog pokreta, te da još jednom poruči Australiji da nije želeo da krši pravila".

Novak Đoković je objasnio i prave razloge zbog kojih je deportovan iz Australije, a nove detalje saznaćemo večeras kada bude objavljen kompletan intervju sa srpskim teniserom.