AMBICIOZAN PROJEKAT

NOVAK PRAVI KOMPLEKS U BUDVI ZA 300.000.000€? Crna Gora bruji o velikom ulaganju - otkriveni detalji Đokovićevog plana!

Autor Nebojša Marković

Njihovi izvori tvrde da se sprema ambiciozan projekat.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković se nalazi u Dubaiju gde će u ponedeljak odigrati svoj prvi meč u 2022. godini i prvi nakon deportacije iz Australije. Poznato je i kada će igrati protiv Lorenca Musetija iz Italije, a za to vreme, informacije o najboljem teniseru sveta stižu i iz Crne Gore.

Kako prenose tamošnje "Vijesti", Novak Đoković je navodno zainteresovan da kupi veliki zemljišni posed u zaleđu Jaza, na kojem bi uz podršku investicionog fonda izgradio kompleks od 300.000.000 evra!

"Vijesti" pišu da je Đoković navodno zainteresovan da uz investicioni fond iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u zaleđu plaže Jaz u Budvi izgradio prvi veliki golf teren sa 18 rupa na tom delu Jadrana.

Taj kompleks imao bi hotelske i ostale sadržaje, više izvora je potvrdilo crnogorskom listu da je prvi teniser sveta istakao da je za taj projeka predviđeno ulaganje više od 300.000.000 evra.

Ističe se da je Đoković krajem januara - kada je došao u Budvu da dobije priznanje za počasnog građanina - imao isastanke sa nevladinom organizacijom "Jaz - Mrčevo polje", kako bi se navodno uverio u potencijale lokacije Mrčevo polje.

/Evo kako je izgledao Novakov boravak u Budvi/

Prema njihovim izvorima, Đoković zastupa jedan od vodećih investicionih fondova koji je zainteresovan da gradi golf teren, a navodno je najbolji teniser sveta istakao da postoji nekoliko zemalja zainteresovano da privuče investitore.

Na pomenutoj lokaciji postoje određeni imovinsko-pravni problemi oko zemljišta, pišu "Vijesti".

"Građani Budve godinama su slušali o nesvakidašnjem projektu koji bi Budvi dao novi nivo i omogućio joj da bude konkurentnija u odnosu na ostale destinacije. Ipak, nije se odmaklo dalje od makete budućeg golf terena, turističkih sadržaja i vila za prodaju", navodi crnogorski list.