MIRAN

OGLASIO SE ZVEREV POSLE SKANDALA GODINE: Izbacili ga sa turnira, a ovo je njegova PRVA reakcija!

Autor Milutin Vujičić

Zverev je gotovo fizički napao sudiju i zbog toga je diskvalifikovan.

Izvor: YouTube/Australian Open TV/Printscreen

Nemački teniser Aleksander Zverev napravio je veliki skandal u Akapulku kada je posle poraza u dublu reketom udarao po stolici na kojoj je sedeo glavni sudija, a po hitnom postupku je izbačen sa turnira.

Tek nakon što se snimak pojavio na društvenim mrežama i dobio pravi odjek, stigla je osuda turnira i same ATP organizacije, a kazna je bila logična. Zbog nje se ni sam Zverev nije pobunio, a nekoliko sati nakon velikog incidenta odlučio je da se i sam oglasi povodom svega što se desilo.

Nije tražio izgovore za nedopustivo ponašanje, nego je objasnio da incident koji je napravio ne priliči njemu i zatražio je izvinjenje od teniskih navijača.

"Teško mi je da rečima objasnim koliko zapravo žalim zbog svog ponašanja nakon meča dublova. Privatno sam se izvinio sudiji zato što je moj izliv besa prema njemu bio pogrešan i neprihvatljiv. Veoma sam razočaran u samog sebe. To nije smelo da se dogodi i nema nikakvog opravdanja. Želeo bih da se izvinim i svim svojim navijačima, turniru i sportu koji volim", napisao je Zverev u poruci na Instagramu.

"Kao što znate, uvek ostavim sve na terenu. Juče sam ostavio previše. Narednih dana ću razmisliti o svojim postupcima i postaraću se da se to nikada više ne ponovi. Žao mi je što sam vas izneverio".

Kaznu je već dobio, a neće biti iznenađenje ako izbacivanje sa turnira ne bude sve. Najverovatnije će mu biti oduzeta novčana nagrada za Akapulko, možda i bodovi, dok nije isključeno i da će ATP dodatno "udariti po džepu" Nemca kako se ovakvo ponašanje ne bi ponovilo u budućnosti.