ZANIMLJIVO

NOVAKU OLAKŠAN PUT DO TITULE! 123. igrač sveta napravio iznenađenje, ali Đoković mora da se pazi zbog JEDNOG podatka!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković je saznao ime protivnika u četvrtfinalu u Dubaiju.

Izvor: Profimedia

Dva meča i dve pobede za Novaka Đokovića na prvom turniru u 2022. godini.

Zbog deportacije iz Australije nije mogao da igra u Melburnu, pa je u Dubaiju pokazao da pauza nije ostavila trag, a sada mu je put do titule dodatno olakšan.

Rival srpskog tenisera u četvrtfinalu trebalo je da bude Španac, ali se dogodilo veliko iznenađenje. Jiri Veseli (Češka), 123. teniser sveta, je savladao Roberta Bautistu-Aguta - 6:2, 6:4.

Inače, ono što je interesantno kada je u pitanju sledeći protivnik Srbina jeste međusobni skor. Čeh vodi sa 1:0! Da, dobro ste pročitali. Pobedio ga je na Mastersu u Monte Karlu 2016. godine - 6:4, 2:6, 6:4. Doduše, Novak ga je par meseci kasnije prošao na US openu, ali je to uradio bez borbe. Tačnije, Veseli je predao meč, a prema zvaničnoj statistici na sajtu ATP se taj meč ne računa u statistiku baš zbog predaje.

Kada je drugi deo žreba u pitanju, od favorita su tu drugi nosilac Andrej Rubljev (Rusija) i četvrti favorit Janik Siner (Italija).

Podsetimo, Đoković je u prvom kolu lako izašao na kraj sa Lorencom Muzetijem (6:3, 6:3), a ranije danas je, uz malo problema u drugom setu, pobedio Karena Hačanova (6:3, 7:6).