LEP ODGOVOR!

SRUŠIO NOVAKA, A NOVINARI "SKOČILI" NA NJEGA ZBOG RATA: Medvedev bez dileme objasnio na kojoj je strani!

Autor Milutin Vujičić

Medvedev je stao na stranu mira, ali je možda nekulturno što je to bio fokus konferencije u danu kada je postao najboji teniser sveta.

Izvor: YouTube/Australian Open TV/Printscreen

Zahvaljujući neočekivanom porazu Novaka Đokovića u četvrtfinalu Dubaija, od naredne nedelje prvi teniser sveta biće njegov veliki rival i prijatelj Danil Medvedev.

Odmah je Đoković iskoristio priliku da mu čestita na tom neverovatnom uspehu, a slava ga nije poremetila tako da je u Akapulku nastavio da niže dobre rezultate i tokom noći je pobedio Nišioku (6:2, 6:3). Ipak, novinari su bili znatno raspoloženiji da sa njim pričaju o ratu, nego o tenisu...

Dok je njegova zemlja Rusija krenula u vojnu akciju u Ukrajini, Medvedev je bio izložen velikom pritisku da govori na tu temu pošto je jedan od "ljubimaca" predsednika Vladimira Putina.

Poslanici u ruskoj Dumi predložili su ga za godišnju državnu nagradu nakon osvajanja US Opena, dok mu je i Putin lično čestitao, ali malo ko je očekivao da će baš prvo pitanje na konferenciji za medije nakon najvećeg uspeha karijere biti vezano baš za rat - sa kojim nema nikakve veze.

"Čestitke na pobedi i velikom uspehu, ali hoću da te pitam da li imaš pomešana osećanja jer je ovo veliki dan za tebe, ali isto tako i komplikovan za tvoju zemlju?", glasilo je novinarsko pitanje.

"Naravno, u ovakvom trenutku shvatate da tenis nije tako važan. Dobio sam dosta poruka, bilo je emocija... Ovo je pravi rolerkoster", rekao je Medvedev koji je dodao da nije znao da će postati najbolji teniser sveta ako Đoković izgubi, pa se i sam iznenadio.

"Praćenje vesti od kuće, pa buđenje ovde u Meksiku, nije bilo lako. Time što sam teniser, želim da promovišem mir širom sveta. Igramo u toliko različitih zemalja. Bio sam u toliko zemalja kao junior i kao profesionalac. Jednostavno nije lako čuti sve ove vesti... Ja sam za mir".

Danil Medvedev će igrati u polufinalu Akapulka protiv Rafaela Nadala, pa će tako imati priliku da mu se revanšira za poraz u finalu Australijan opena.