Strašno!

POTRESNO! UKRAJINSKA TENISERKA POBEGLA IZ ZEMLJE: Ostavila roditelje, mora da spasi maloletnu sestru! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Rat u Ukrajini velika je tragedija, a njena porodica donela je odluku da one napuste rodni grad - Odesu.

Izvor: instagram/dayana_yastremskay/screenshot

Dajana Jastremska (21), trenutno 120. teniserka sveta, napustila je rodnu Odesu i Ukrajinu, a snimke odlaska iz zemlje podelila je na društvenim mrežama. Kako je istakla na instagramu, njeni roditelji su odlučili da evakuišu nju i šest godina mlađu sestru Ivanu, a na rastanku je bilo i suza!

Ukrajina, koja je poslednjih nekoliko dana pogođena ratom, trenutno vodi velike borbe protiv ruskih snaga u okolini Kijeva, ali je porodica Jastremski donela ovu odluku iako je Odesa u zapadnom delu države, nedaleko od granice sa Moldavijom i Rumunijom.

Dajana je inače stala uz Novaka Đokovića, kada je srpski teniser bio na udaru teniske javnosti. Dok se u Beogradu održavao "Adria Tour", mnogobrojni svetski mediji napadali su srpskog tenisera jer u vreme pandemije nije bezbedno organizovati turnire, a Jastremska se tada pobunila zbog takvog tretmana.

PRATITE UŽIVO - SVE O RATU U UKRAJINI!

Ovog puta njena borba je drugačija, pa nakon što je sa porodicom provela dva dana u podzemnoj garaži, roditelji su odlučili da ona i sestra napuste zemlju.

Ovako je Dajana napustila Ukrajinu:

Inače, Dajana Jastremska sarađuje sa srpskim trenerom Sašom Bajinom, koji je svojevremeno radio sa Serenom Vilijams. Pored tenisa voli i muziku, pa je iz hobija snimila pesmu...

Tokom dosadašnjeg dela karijere osvojila je tri WTA titule, a najbolji grend slem rezultat joj je četvrto kolo Vimbldona iz 2019. godine. Njen najbolji plasman je 21. mesto na listi iz januara 2020. godine, a u međuvremenu je bila suspendovana zbog pozitivnog doping testa.

Zbog toga je napravila ogromnu pauzu u karijeri, ali se prethodnog leta vratila na profesionalne turnire.

Pogledajte njeno napuštanje zemlje:

Ovo je Dajana Jastremska, talentovana ukrajinska teniserka: